Exclusieve bouwupdate Terhills Resort (Be) by Center Parcs)

In Belgisch Limburg wordt gewerkt aan het (waarschijnlijk) meest luxueuze en innovatieve vakantiepark van België; Terhills Resort by Center Parcs. Ook duurzaamheid staat hoog in het vaandel. Wij kregen een rondleiding in het vakantiepark in aanbouw.

Zie ook:

De opening van het park staat gepland voor eind mei 2021. Er wordt tot die tijd nog stevig doorgewerkt; met name aan de centrumvoorziening. De vakantiewoningen zijn inmiddels gebouwd en ook de weg- en water infrastructuur is grotendeels gereed.

Verschillen met een regulier Center Parcs park

De directeur Frank van Ouytsel is al in functie vanaf 1 oktober 2020 en kijkt uit naar het moment dat hij de eerste gasten mag ontvangen. Hij is afkomstig van Center Parcs De Vossemeren (Be). Samen met hem kijken we naar de verschillen tussen een ‘traditioneel’ Center Parcs park en ‘Terhills’. Van Ouytsel: “Dit park is relatief klein t.o.v. de Center Parcs parken; en ook veel exclusiever. Alleen de twee topsegmenten van cottages; de VIP en de Exclusive variant zijn hier te vinden. We richten ons echt op het topsegment van de markt. Dat zie je ook terug in de voorzieningen en arrangementen – bijvoorbeeld ons wellnessarrangement in samenwerking met de naastgelegen wellness. Wat ook wezenlijk anders is, is de samenwerking met partijen uit de regio. Er wordt op Terhills heel veel werk uitbesteed. Niet alleen de schoonmaak van de huisjes en de catering door C-group, maar er is ook veel samenwerking met regionale ondernemers op het gebied van arrangementen. Wat dat betreft is Terhills veel meer gericht op de omgeving, waar je bij ‘reguliere Center Parcs parken’ in feite niet van het terrein af hoeft voor je vermaak.”

Als we vragen aar het meest onderscheidende element, dan komt Van Ouytsel uit op de mensfactor:  “We willen het meest gastvrije park van België worden. Hier worden de gasten straks echt in de watten gelegd en volop verwend.”

Innovatief project

  • Het park Terhills is gebouwd op een locatie waar ooit steenkool werd gewonnen. Met hulp van Center Parcs bioloog Jean Heijnkens is al ruim tien jaar geleden een traject ingezet om de grond weer vruchtbaar te maken en een natuurlijke omgeving te creëren in een landschap dat ooit werd gedomnieerd door zwarte resten van de steenkoolwinning (de terrils).
  • Bijzonder is ook de vaarwegen-structuur op het park. Hierdoor kunnen 109 van de 250 huisjes met een eigen aanlegsteiger gebruik maken van een bootje om de centrumvoorzieningen te bereiken.
  • In de Franse parken van Center Parcs is al geëxperimenteerd met het polsbandjes-systeem waarmee de volledige customer journey van de klant kan worden gevolgd. Dit systeem wordt ook op Terhills geïmplementeerd. Je kunt er o.a. je cottage mee openen, en toegang krijgen tot de diverse voorzieningen. Op termijn zal er ook een digitaal betaalsysteem aan de opties worden toegevoegd.
  • Ook op het gebied van duurzaamheid zijn er de nodige maatregelen genomen. Zo is straks de helft van de benodigde energie afkomstig van de eigen zonnepanalen, die grotendeels op het water zijn gesitueerd.

Meer informatie: www.centerparcs.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *