European Camping Group neemt Vacanceselect over

De European Camping Group (ECG), ondersteund door investeringsmaatschappij PAI Partners heeft aangekondigd dat ze het bedrijf Vacanceselect willen overnemen. De partijen hebben een overeenkomst bereikt, maar moeten nog wel een traject doorlopen van personeelsconsultaties en beoordeling door de mededingingsautoriteiten.

Bohemian Lodge Vacanceselect

Vacanceselect, met hoofdkantoor in het Franse Montpellier, is aanwezig op meer dan 270 campings, gelegen op vooral Zuid-Europese vakantiebestemmingen zoals Frankrijk, Italië, Spanje en Kroatië. Het bedrijf exploiteert 22.000 stacaravans onder de merknamen Tohapi en Vacanceselect. Vacanceselect heeft een sterke positie op de Europese markt voor camping buitenaccommodaties op campings, inclusief verhuuractiviteiten, verkoop van stacaravans en online digitale distributie.

Zie ook: Vacalians gaat verder onder de naam Vacanceselect (nov 2018)

Groeiambities European Camping Group

Sinds de overname van ECG (bekend van zijn merken Homair Vacances, Eurocamp, Roan en Marvilla) in september 2021 heeft PAI Partners nauw samengewerkt met het managementteam om de expansie van het bedrijf te versnellen door zowel organische groei als fusies en overnames.

Met meer dan 23.000 accommodaties op 400 bestemmingen is de European Camping Group, bekend van onder andere de merken Eurocamp en Roan, de marktleider in campingvakanties in Europa. Daarnaast heeft de groep ruim 65 campings in eigen beheer onder het label Marvilla Parks.

Bertrand Monier, Partner bij PAI, is verheugd over de overname: “De combinatie creëert de nummer 3 speler in Europa en de nummer 1 in Frankrijk, met ongeveer 10% marktaandeel, waardoor er ruimte is voor verdere consolidatie en uitbreiding. Door voordelige vakanties aan te bieden, heeft de sector heeft zijn veerkracht bewezen bij neergang van de economie en zal naar verwachting goed worden beschermd tegen de huidige volatiele macro-omgeving.”

Meer informatie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *