Groeiende vraag naar zeilcursussen

Leren varen en zeilen is populairder dan ooit. HISWA-RECRON merkt dat het aantal boekingen bij aangesloten zeil- en vaarscholen flink stijgt. Dat heeft o.a. te maken met de groeiende belangstelling voor de watersport in het algemeen.

Sinds de coronacrisis is de watersport bezig aan een stevige opmars. Maar liefst 3,4 miljoen Nederlanders beoefenden in 2021 een vorm van watersport bleek onlangs uit onderzoek van Waterrecreatie Nederland en NBTC. Daaronder zijn veel nieuwe watersporters die weinig of geen ervaring hebben op het water. Met name die doelgroep klopt aan bij een van de 35 HISWA Erkende Zeil- en Vaarscholen in Nederland. Deze bedrijven zijn aangesloten bij de Commissie Watersport Opleidingen (CWO). Dat betekent dat ze aan strenge kwaliteits- en veiligheidseisen moeten voldoen. De CWO verstrekte in 2021 bijna 25.000 diploma’s en vorderingsstaten. Dat is een groei van 140 procent ten opzichte van 2019. CWO-diploma’s zijn er in verschillende watersportdisciplines, zoals (jeugd)zeilen, jachtvaren, windsurfen en catamaranzeilen. 

Uit een rondgang langs enkele zeilscholen blijkt dat de stemming zeer positief is en de boekingen voorlopen op vorig jaar. Zo ook bij Zeilschool Aquavitesse uit Bruinisse: “De animo voor zeilopleidingen is erg groot. Sinds de coronapandemie willen steeds meer mensen het varen onder de knie krijgen. Het populairst zijn onze privélessen, die vooral de nieuwe, beginnende watersporters boeken.”

Meer informatie: : www.hiswa.nl/leren-varen/zeilschool-of-vaarcursus-boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *