Welke vakantieparken in Nederland zijn open?

Welke vakantieparken zijn open / gesloten? Hoe gaan vakantieparken om met het Coronavirus? Kan mijn geplande vakantie in het vakantie- of bungalowpark wel doorgaan? Moet ik omboeken of annuleren? Er zijn veel vragen rondom het Coronavirus.

UPDATE – 6 mei: Vakantieparken mogen per 1 juli weer helemaal open

  • Zowel vakantieparken, bungalowparken als campings mogen per 1 juli weer helemaal open. Dit geldt ook voor de gezamenlijke douche- en toiletvoorzieningen.
  • Ook fijn is dat de terrassen en horeca in Nederland – en dus ook op de vakantieparken – per 1 juni weer open mogen.
  • Tot 1 juli ben je ook welkom op de bijna alle vakantieparken in Nederland. Zie hieronder de meest actuele situatie.

Vakantieparken open – Waar kan ik boeken?

Wij (red.: Parkvakanties.nl) krijgen momenteel veel vragen inzake vakantieparken en corona. Voor al je vragen over je boeking en de laatste ontwikkelingen kun je echter toch het beste de aanbieder van je vakantiepark raadplegen. De meeste aanbieders hebben hiervoor een speciale informatiepagina.

Landal GreenParksBekijk parken

Bijna alle Landal parken zijn geopend. Alleen de Landal parken in Zuid-Holland, Landal Strand Resort Nieuwvliet-Bad, Landal Het Vennenbos, Landal De Lommerbergen en Resort Hof van Saksen zijn tot nader orde gesloten (in ieder geval tot 1 juni).

Roompot Bekijk parken

Bijna alle Roompot parken zijn geopend. Parken in Zuid-Holland en meeste campings nog gesloten.

Center Parcs Informatie Coronavirus – Center Parcs

Center Parcs parken zijn nog gesloten. Zie verderop in de tekst voor de mogelijke openingsdata.

TopParkenAlle parken geopend – Bekijk parken

Beekse BergenGeopend: Vakantiepark en Safari Resort  – Bekijk parken

Vakantiepark De Krim Geopend – Bekijk park

De Efteling Informatie Coronavirus – Efteling

MolecatenBijna alle parken geopend – Bekijk parken

DroomparkenAlle parken geopend – Bekijk parken

EuroParcs ► Bijna alle parken geopend – Bekijk parken

Mogen zwembaden op vakantieparken open?

JA – Zwembaden mogen vanaf 11 mei weer open. Zie ook: de Nationale Raad Zwemveiligheid website en informatie over de opening van zwembaden op vakantieparken.

Buitenzwembaden ook open – Het RIVM zegt hierover “Openlucht zwembaden hoefden niet te sluiten van de overheid, dat is door henzelf besloten. Mits ze aan de richtlijnen kunnen voldoen kunnen ze open, vaak wel in overleg met de veiligheidsregio.”

Steeds meer vakantieparken open

Veel vakantieparken in Nederland zijn – inmiddels weer – geopend, en dit aantal neemt toe naarmate de regels versoepeld worden. De 25 veiligheidsregio’s in Nederland bepalen zelf of vakantieparken en campings in die regio open mogen blijven of de deuren moeten sluiten. In Zeeland en Twente waren bijvoorbeeld de vakantieparken gesloten. Maar inmiddels (update 1 mei) mogen de vakantieparken in Twente, Zeeland en Noord-Brabant weer open! Zowel Landal GreenParks als Roompot heeft de parken in Noord-Brabant en Zeeland dan ook weer geopend. Alleen Landal Het Vennenbos is nog niet geopend.

De parken in Zuid-Holland mogen open, maar je mag er nog niet overnachten.

UPDATE: Steeds meer vakantieparken openen weer langzaamaan de deuren. Wel doen ze dit strikt volgens de richtlijnen van de overheid en het RIVM en houden ze de 1,5 meter afstand in acht. De faciliteiten als horeca en zwembaden zijn dan ook nog niet geopend.

OPEN VANAF 8 MEI: Zowel Efteling Bosrijk als Safari Resort Beekse Bergen zullen vanaf 8 mei weer geopend zijn. Let wel: dit is voor mensen die in een mooie omgeving willen overnachten in een fijn huisje. Attractiepark De Efteling en Safaripark Beekse Bergen blijven nog gesloten.

Center Parcs

Ook zijn alle Center Parcs bungalowparken in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk op dit moment nog gesloten.

Op de website van Center Parcs staan op dit moment de volgende openingsdata gepubliceerd:

  • Nederlandse parken: woensdag 20 mei 2020
  • Belgische parken: maandag 18 mei 2020
  • Duitse parken: maandag 18 mei 2020
  • Franse parken: vrijdag 5 juni 2020

Wanneer gaan de vakantieparken weer open?

Wanneer de gesloten vakantieparken weer opengaan is afhankelijk van de maatregelen van de overheid in strijd tegen het Coronavirus. Houd hiervoor de bovenstaande websites in de gaten.

Welke vakantieparken zijn nu geopend?

Bij Roompot Vakanties en Landal GreenParks zijn inmiddels de meeste vakantieparken geopend. Ook veel individuele aanbieders hebben de deuren inmiddels weer opengesteld. Wel mogen in veel gevallen de parken nog niet op volle bezetting draaien. In Zeeland mag dit bijvoorbeeld op dit moment slechts 15% zijn.

LET OP: Uiteraard volgen alle nog geopende vakantieparken de richtlijnen van het RIVM en worden alle noodzakelijke maatregelen genomen om de gezondheid van de gasten en werknemers te waarborgen. Dit betekent ook dat de faciliteiten gesloten zijn op de parken. Je kunt op deze parken echter nog wel in alle rust in een huisje in de natuur verblijven en ontspannen in de omgeving, uiteraard wel met 1,5 meter afstand.

Met dank aan: Parkvakanties


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *