Vlaamse kust steeds meer een 4-seizoenen-bestemming

De toeristische sector en de kustgemeenten kijken tevreden terug op een goede kerstvakantie. Vooral het weekend tussen de feestdagen zorgde voor extra drukte. De vele evenementen in alle kustgemeenten brachten bijzondere sfeer. “De kerstvakantie bewijst dat de Kust meer dan ooit een bestemming is voor de vier seizoenen”, aldus Franky De Block, gedeputeerde en voorzitter Westtoer.

Met Kerstmis bleef het relatief rustig aan de Kust. Deze feestdag wordt traditioneel doorgebracht in familieverband. Vooral in het eerstvolgende weekend en in de periode rond Nieuwjaar hebben binnen- en buitenlandse toeristen een korte vakantie doorgebracht aan de Kust. Vooral met Nieuwjaar waren hotels bijna helemaal volzet. Door het vrij goede weer is ook een positieve tendens genoteerd bij het dagtoerisme. Ook tal van tweede verblijvers brachten hun kerstvakantie door aan de Kust.

“De Kust blijft de belangrijkste toeristische bestemming in Vlaanderen. De geslaagde kerstvakantie toont opnieuw aan dat de Kust in de vier seizoenen een belangrijke reisbestemming is. Ongeveer 2/3 van de toeristische omzet wordt gerealiseerd buiten de zomermaanden. Ook in een snel evoluerende sector houdt de Kust goed stand. De Belgen houden nog altijd van hun Kust”, aldus Franky De Block, gedeputeerde en voorzitter Westtoer.

Meer informatie: Westtoer cijfers en onderzoek naar toerisme aan de kust

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *