Vakantieganger boekt pas vanaf een 7 als gemiddeld reviewcijfer

Ruim 90% van de vakantiegangers kijkt naar de beoordelingen van een accommodatie bij het boeken van een vakantie, zo blijkt uit onderzoek van Bungalowparkoverzicht.nl. Voor een derde zijn online reviews zelfs zeer bepalend bij het maken van een keuze. Een positieve beoordeling van minimaal een 7 is hierbij het minimum om in aanmerking te komen voor een boeking.

zesMinimaal een 7
Bijna 60% van de ondervraagden overweegt een accommodatie pas te boeken als deze minimaal een 7 als gemiddeld beoordelingscijfer heeft. Voor 18% is zelfs een 7 niet voldoende, zij stellen minimaal een acht als eis. Overigens kijkt 92% niet alleen naar het gemiddelde cijfer, maar ook naar de toelichtingen bij deze reviews.
Bij een goedkope vakantie zijn velen overigens bereid om deze wens te laten varen. Bijna 40% vindt een hoog beoordelingscijfer dan minder belangrijk, men stelt met de prijs ook de verwachtingen naar beneden bij.

Vertrouwen
Nederlanders hebben veel vertrouwen in online reviews. 82,3% van de ondervraagden denkt dat de meeste online reviews eerlijk zijn, terwijl slechts 4% denkt dat sommige reviews niet door echte klanten of vakantiegangers geschreven zijn. Eén op de 10 denkt dat er regelmatig negatieve beoordelingen worden achtergehouden.

Veelgebruikte websites
Zes op de tien vakantiegangers gebruikt Zoover.nl, maar ook Vakantiereiswijzer (16,5%) en TripAdvisor.nl (10,9%) worden regelmatig geraadpleegd. Bij vakantieparken wordt ook Bungalowparkoverzicht.nl gebruikt, minder dan 5% gaat voor reviews naar de website van de accommodatie zelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *