Topjaar 2017 voor Europees toerisme: +8%

De European Travel Commission (ETC) zag in 2017 het totaal aantal toeristen met 8% stijgen naar 671 miljoen internationale toeristen aankomsten. In 2016 was de groei nog 2%. In november 2017 maakte het NBTC bekend dat zij ook weer deel uitmaken van de ETC.

groei% inkomend toerisme in Europese landen in 2017

De groei van toerisme in Europa is voor een groot deel te danken aan de herstellende economieën en van landen die in voorgaande jaren last hadden van veiligheidsissues. Zo laat Turkije een groei zien van 27%., en ook België en Frankrijk hadden in 2016 last van verminderd bezoek als gevolg van aanslagen. Nederland doet het in de Europese verhoudingen overigens  prima met een groei van 12,4% aan aankomsten. (zie afbeelding).

Een andere indicator voor het succes van Europees toerisme ligt in de cijfers van hotels. Daar steeg de gemiddelde bezettingsgraad met 2,4%  en een gemiddelde prijsstijging per hotelkamer van 1,2%.

Een van de weinige negatieve indicatoren is de relatief sterke Euro t.o.v. de Dollar, waardoor vakanties vanuit de VS naar Europa relatief duur worden.

Voor 2018 rekent de ETC op een groei van 3 a 4%.

Meer informatie: http://etc-corporate.org/reports/european-tourism-2017-trends-and-prospects-(q4-2017)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *