Roompot neemt vakantiepark Boomhiemke op Ameland over

Roompot Vakanties heeft op 9 oktober een van de grootste vakantieparken van het Waddengebied, Boomhiemke overgenomen. Het populaire recreatiepark op Ameland, dat tegen de duinen aan ligt, telt 350 accommodaties en was in 2013 goed voor een omzet van 5,5 miljoen euro.

boomhiemke_sfeer_002 kleinBoomhiemke is direct in gebruik genomen.
De overname van het recreatiepark past uitstekend bij de groeistrategie van Roompot Vakanties. Jurgen van Cutsem, CEO van Roompot Vakanties: “Met de overname verstevigt Roompot Vakanties haar positie in het aanbod van de kustlocaties in Nederland. Deze overname van Boomhiemke zal zeker niet de laatste zijn”.

Groeimotor
Het vakantiepark kent een breed aanbod van accommodaties. Van 2-persoons bungalows tot 8-persoons luxe villa’s met sauna en jacuzzi. Boomhiemke betekent voor Roompot ook een groeimotor met enorme potentie: het park heeft namelijk op eigen grond nog 139 kavels beschikbaar voor ontwikkeling en uitbreiding. Voor de Waddeneilanden is dat uniek. Vakantiepark Boomhiemke bevindt zich in het meest westelijke dorp van Ameland, Hollum.

Waddeneilanden zeer in trek
De Waddeneilanden behoren zowel bij Nederlanders als bij onze Oosterburen tot dé favoriete vakantiebestemming. Niet alleen voor de lange zomervakanties, maar ook voor de tripjes van een paar dagen weg, zijn de Waddeneilanden favoriet. Volgens de laatste cijfers van het CBS is ruim een kwart van de bedrijven op de Waddeneilanden in 2014 actief in het toerisme. Ze zorgen voor 37 procent van de werkgelegenheid, 28 procent hoger dan het gemiddelde in Nederland.

Over het overnamebedrag van vakantiepark Boomhiemke doet Roompot Vakanties geen mededelingen. Boomhiemke was een familiebedrijf van de familie Oenema.
Juist afgelopen week heeft Roompot Vakanties de eerste bewoner verwelkomt op nóg een nieuw Roompot-park aan de kust: het gloednieuwe Strandpark Duynhille in het Zuidhollandse Ouddorp.

Roompot vakantieparkenspecialist
Roompot Vakanties heeft een leidende rol in de Nederlandse vakantiemarkt. Ruim 1.5 miljoen mensen bezochten vorig jaar een Roompot-park, het aantal overnachtingen was ruim 8 miljoen. 70 Procent van de gasten komt uit Nederland, 23 procent uit Duitsland en 6 procent uit België.

Bron: persbericht Roompot Vakantieparken

3 reacties

 1. Groot Groter Grootst, wie gaat de prijs betalen? Juist, de klant en het personeel Weer een familie bedrijf om zeep geholpen door beursgeile investeerders. De klant wordt een anonieme melkkoe, en het personeel wordt uitgekleed. Fijne vakantie.

  Fred Stoffer,
  Harderwijk.

 2. Familiebedrijf heeft wel net als de investeerders gekozen voor t ‘GROTE’ geld en groot als bijvoeglijk naamwoord en niet als zelfstandig; Afhankelijk vd grote beurs, het imperium wat ze willen opbouwen komt niet ten goede vd eilanders

  1. Vanmiddag even over de ooit zo prachtige camping gewandeld, al heel veel lege plaatsen wat een treurnis .
   Het gevolg is een soort yuppie park met bungalows grote flat screens ,afwasmachines lounge hoeken enz.enz. Veel bezoekers lijken mij niet al te vrolijk geen wonder als je even opzoekt wat een weekje kost,daar word je inderdaad niet vrolijk van.
   Jammer voor Ameland en zijn bevolking en de camping gasten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *