Roompot benut commerciële kansen rondom de zorg

In BNR Nieuwsradio was vanochtend Henk van Koeveringe, directeur van Roompot Vakanties, te gast. Hij sprak openhartig over de manier waarop Roompot Vakanties in de zorgsector verzeild is geraakt. Op vakantieparken wordt steeds vaker de relatie gelegd met behandelingen en zorg; in samenwerking met lokale zorgaanbieders.

Nierdialysecentrum op Roompot De Banjaard
Nierdialysecentrum op Roompot De Banjaard

Win-win situaties
Op de vraag: “Waarom de zorg? ”antwoordde Van Koeveringe: “Ik was verbaasd over de gang van zaken in ziekenhuizen. Er zitten elementen in ziekenhuizen die wij herkennen op onze vakantieparken. Daar verblijven ook mensen, en die wil je een aangenaam verblijf bezorgen. Als je bijvoorbeeld kijkt naar uitbehandelde patiënten, die nog tijdelijk in een ziekenhuis verblijven, dan zijn de kosten in een ziekenhuis € 600,- ; bij Roompot Vakanties; € 140,-. Alleen al daarom is het interessant om samen te werken.”

Weerstand tegen commercie
In de medische wereld is er nog wel weerstand tegen een al te commerciële aanpak van de zorg. Volgens van Koeveringe gaat zijn bedrijf zorgvuldig om met zorg: “De zorg wordt georganiseerd door de partners van Roompot Vakanties, zoals ziekenhuizen. Zij hebben de expertise. Aan de zorg zelf verdienen we niets, maar wel op de zaken daar omheen; zoals de overnachting en verzorging.”

Nieuwe markten?
Een van de eerste activiteiten van Roompot Vakanties in de wereld van de zorg was een nierdialysecentrum op een park in Zeeland. Inmiddels is daar een arsenaal aan mogelijkheden bij gekomen. Kijk bijvoorbeeld maar eens op RPcare.nl wat er allemaal mogelijk is. Waar ziet van Koeveringen vooral kansen in de zorg/leisuremarkt? Van Koeveringe ziet nog voldoende mogelijkheden: “Waarom moeten mensen naar Turkije om tijdens hun vakantie hun ogen te laseren; dat kan toch gewoon in Nederland? In Turkije hebben ze complete behandelstraten; daar valt in Nederland nog een wereld te winnen.

Bastion gezondheidszorg
Wij verzorgen ook zorg aan mantelzorgers. Wij regelen de zorg op de parken. Daarmee kunnen mensen die iemand verzorgen ook op vakantie.”
Wat is het lastigst bij het betreden van de zorgmarkt? Van Koeveringe: “Gezondheidszorg in Nederland is een bastion; is bureaucratisch; ingewikkeld. Systemen zijn vaak erg star, en de regelgeving en bestaande structuren zorgen er voor dat zaken die logisch lijken, niet altijd gebeuren.”

Nog meer onderwerpen besproken
In het interview op BNR kwamen nog meer onderwerpen ter sprake; zoals de concurrentie op de bungalowmarkt; de (verloren) strijd om de overname van Hof van Saksen; de rol van ‘ondernemer’ Van Koeveringe, …

Beluister het hele interview met Henk van Koeveringe op BNR (komt op termijn online)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *