Naupar speelt in op rondreizen in Nederland

Bij de buitenlandse reizen is het segment ‘rondreizen’ goed ontwikkeld. Een vakantie in Nederland wordt nauwelijks in georganiseerd verband geboekt; en zeker niet als rondreis. Chartermaatschappij Naupar weet dit segment wel aan te boren. De fietsreizen vanaf een charterschip worden steeds vaker door Nederlandse vakantiegangers geboekt. Iedere dag een fietstocht vanaf een andere locatie; je accommodatie vaart telkens weer naar een volgend startpunt.

NAUPAR-speelt-in-op-fietstrend_jpgFietsvakanties
Er zijn op dit moment twee zeilschepen van NAUPAR ingericht voor dit soort fietsvakanties, met twee- tot zespersoonshutten, comfortabele bedden, douches, toiletten en een keuken. Deze varende accommodatie ‘volgt’ de reizigers, zodat zij niet elke dag van de ene naar de andere hotelkamer hoeven te verhuizen en het dagelijkse in- en uitpakken van de koffers achterwege kan blijven. Men overnacht iedere avond in een andere stad, maar slaapt wel in hetzelfde bed! Met het aanbod van fietsvakanties speelt NAUPAR ook in op een groeiende vraag naar fietsvakanties. Nederlandse vakantiegangers maken een substantieel deel uit van de gasten.

Thematochten
Reizen per fiets en schip is een uniek en oer-Hollands concept, waarbij een fietsvakantie en een reis per schip worden gecombineerd. Tijdens één van deze zeil- en fietsvakanties ontdekken deelnemers de wateren van het zuidelijke deel van het IJsselmeer, met als hoogtepunten de bezoeken aan historische haventjes en fietstochten door prachtige natuurgebieden. Ook de fietstochten over de Waddeneilanden en langs de kusten van Noord-Holland en Friesland gedurende een andere fiets-vaarvakantie zijn voor vele avontuurlijke natuurliefhebbers een uitstekende bestemming.

Ervaring met groepsreizen
NAUPAR staat voor Nautische Partners en is een samenwerking van zeilrederijen ‘de Zeilvaart’, Hanzestad Compagnie en Zeilvloot Lemmer Stavoren. Elke rederij heeft meer dan 35 jaar ervaring in groepsvakantie, toerisme en het organiseren van evenementen voor de zakelijke markt. NAUPAR is specialist op schoolreizen, week- en weekendtochten, bedrijfsuitjes en relatiemarketing, nautische evenementen, feesten en partijen. Met een grote verscheidenheid aan traditionele zeilschepen, meer dan 200.000 gasten per jaar en zestien thuishavens in Nederland, is NAUPAR de leidende partij in de chartervaart.

Meer informatie: www.naupar.nl

Rondreizen en de Nederlandse markt
Richard de Bruin van kenniscentrum Proroute heeft ervaren dat het lastig is om in Nederland groeps- en rondreizen op te zetten. “In diverse regio’s zijn de afgelopen jaren initiatieven genomen om dit soort reizen te organiseren. Soms volledig georganiseerd of met een bagage-nabrengservice. Veel van deze initiatieven zijn ook weer een stille dood gestorven. Nederlanders willen in Nederland geen groepsrondreis boeken. Georganiseerde reizen hebben vooral een meerwaarde als de toerist in een onbekend gebied komt. Bij 65-plussers of alleenstaanden biedt een rondreis ook een meerwaarde door het bieden van een stukje extra service en gelegenheid om anderen te ontmoeten.”

Stichting Proroute richt zich vooral op het creëren van een infrastructuur waarmee routereizen mogelijk gemaakt kunnen worden. Daarin speelt samenwerking tussen verschillende betrokkenen een belangrijke rol. In september organiseert Proroute een masterclass over dit onderwerp.

Meer informatie: http://proroute.nl/

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *