Overname Roompot Vakanties in zicht

Roompot Vakanties heeft nog altijd de ambitie om het grootste recreatiebedrijf van Europa te worden. Met welke financieringspartner dat gaat gebeuren is nog de vraag. De huidige eigenaar, investeringsmaatschappij Gilde uit Utrecht, is in gesprek met twee kandidaten: de Amerikaanse investeringsmaatschappij Advent International en de Franse investeerder PAI.

Roompot-logoWisselende eigenaar
Roompot wisselde ook in 2011 van eigenaar. Destijds nam Gilde Buyout Partners het bedrijf over van AAC Capital partners. Na vijf jaar is er opnieuw sprake van een overname. CEO Jurgen van Cutsem van Roompot geeft in een interview met de PZC aan dat de overname nieuwe kansen biedt: “Gilde Buyout Partners heeft als beleid om een bedrijf te late groeien en na vijf jaar weer te verkopen. Onder de vleugels van een nieuwe eigenaar kunnen we ons groeiplan realiseren. Beide kandidaten hebben namelijk ons businessplan ten volle onderschreven. We krijgen meer financiële armslag voor overnames en de kwalitatieve verbetering van vakantieparken op A-locaties. Het is een positieve ontwikkeling voor Roompot. We kunnen straks sneller groeien, tenminste als de deal rond komt. Dat weten we pas als koper en verkoper hun handtekeningen hebben gezet.”

De Nederlandse markt
Ook over de Nederlandse bungalowmarkt doet Van Cutsem uitspraken. Die ziet hij als ‘verzadigd’. Wil Roompot groeien in Nederland, dan zal dat vooral gebeuren door overnames van bestaande bedrijven. Om marktaandeel in Nederland te behouden zie van Cutsem ook dat er in de huidige parken geïnvesteerd moet worden om aan de hoge kwaliteitswensen van de klant tegemoet te blijven komen.
De meeste groeikansen voor Roompot liggen in het buitenland.

De nieuwe eigenaar krijgt een gezond bedrijf in handen. In 2013 boekte het bedrijf nog een verlies van 29 miljoen Euro. Dit jaar wordt gerekend op een winst van € 50 miljoen. Er wordt door financiële experts van uit gegaan dat de waarde van Roompot op dit moment zo’n half miljard bedraagt.
Voor de dagelijkse gang van zaken worden geen ingrijpende consequenties verwacht als gevolg van de overname. Het hoofdkantoor blijft gevestigd in Kamperland en het management voorziet eerder een groei van het personeel dan een krimp.

Zie ook artikel in PZC: Vakantiereus Roompot blij met komst van nieuwe eigenaar

Meer informatie:
www.roompot.nl
www.gilde.com/investments/roompot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *