Nierdialyse op CenterParcs Eemhof bijzonder gewaardeerd

Sinds de openingen van het nierdialysecentrum op CenterParcs in Zeewolde hebben inmiddels vijftien mensen gebruik gemaakt van de faciliteiten. Op de website Niernieuws.nl is men positief over het initiatief en is een filmpje geplaatst over een van de gasten die van de voorziening gebruik maakt.

 

Nierdialyse in De Eemhof lijkt op thuis…

Vakantie mogelijk maken
Op deze manier wordt een vakantie voor een groep met specifieke zorg weer makkelijker gemaakt. De patiënt in het filmpje moet drie keer per week vier uur gebruik maken van het nierdialyse-apparaat. Het dialysecentrum in De Eemhof is opgezet in samenwerking met Meander Medisch centrum. Men kan hier zorg bieden aan 12 dialysepatienten per dag. Ook op park Sandur in Emmen heeft CenterParcs een dialysemogelijkheid.

Meer informatie: www.centerparcs.nl/NL/NL/aanbieding/dialyse-center-parcs

 

…de omgeving en uitzicht is wel wat vrolijker

Zorg en toegankelijkheid
De nierdialyse is een mooi voorbeeld van een faciliteit op een recreatiebedrijf die vakantievieren voor een zeer specifieke doelgroep mogelijk maakt. Deze ontwikkeling past in een trend waarbij recreatiebedrijven steeds meer aandacht besteden aan hun toegankelijkheid. In het onlangs verschenen boekje; Toegankelijkheid en zorg in recreatie en toerisme staan nog meer voorbeelden en aanpassingen genoemd om de recreatiesector makkelijker toegankelijk te maken.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *