Goede zomer voor toeristische sector

De geluiden uit de toeristische sector zijn positief over de zomer. De trend dat het inkomend toerisme flink groeit, zette deze zomer door. NBTC Holland Marketing verwacht dat er deze zomer ruim 3,3 miljoen buitenlandse toeristen hun vakantie hebben doorgebracht in Nederland. Dat zijn er zo’n 150.000 meer dan vorig jaar (+5%). Het aantal Nederlanders dat vakantie in eigen land vierde is licht gestegen vergeleken met vorige zomer. De hotels, bungalowparken en campings spreken van een goede zomer.

Strand_NoordwijkDuitsers en Belgen
Vergeleken met vorige zomer waren er dit jaar met name weer meer Belgen en Duitsers. Opvallend was ook het aantal Italianen en Britten. De Nederlandse kust is uiteraard populair, zoals ook de Nederlandse steden en het ‘groene Nederland’. En vanwege het afwisselende weer hebben zowel de binnen- als de buitenactiviteiten een goede zomer achter de rug.

Vroegboekingen en last minutes
Er werd voor deze zomer al opvallend veel vroeg geboekt. Terwijl daarnaast de trend van laat boeken ook doorzette. Bovendien waren er ook veel lastminuteboekingen als de weersverwachtingen gunstig waren. De kampeerbranche zag bovendien meer campers vergeleken met voorgaande jaren. Daarnaast lijkt het er ook op dat de bestedingen weer iets aantrekken.

Najaar
Inkomend toerisme is een groeimarkt en de sector is ook positief over de rest van het jaar. De CBS-cijfers tot en met mei laten een groei van zo’n 7% zien.

Bron: NBTC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *