Caravan Salon Düsseldorf presenteert programma voor editie 2023

Van 25 augustus tot en met 3 september 2023 barst de Caravan Salon in Düsseldorf weer los. Naast campers, caravans, kampeerwagens en accessoires, is er ook veel ruimte voor passend toeristische aanbod. De publieksbeurs organiseert een mix aan activiteiten om de zeer diverse doelgroep aan zich te binden.

“CARAVAN SALON bezet door haar unieke combinatie van businessplatform en evenement voor de branche een sterke positie op de jaarkalender van caravaning-liefhebbers en mensen die dat willen worden. Er is enorm veel interesse van exposanten en de beschikbare ruimte in de hallen is zeer goed geboekt. ”

directeur Stefan Koschke

Ook een b2b programma

Eind augustus zullen in Düsseldorf opnieuw meer dan 700 exposanten vertegenwoordigd zijn en een compleet marktoverzicht met talrijke wereldpremières bieden. Het aanbod zich niet alleen op de consumenten: CARAVAN SALON is ook de wereldwijde ontmoetingsplaats voor experts en industrieverenigingen uit de hele wereld. Bovendien biedt de beurs een uitgebreid vakprogramma, speciale shows en interessante themawerelden,

StarterWorld in hal 7

In verschillende themawerelden krijgen zowel beginners als ervaren caravan-liefhebbers interessante wetenswaardigheden rondom de mobiele vrijetijdsbesteding. In het informatiecentrum van de StarterWelt geven experts praktische tips en aanbevelingen voor verschillende typen voertuigen, reisroutes of de keuze voor campingstaplaatsen, en staan ook klaar om specifieke vragen te beantwoorden en persoonlijke advies te bieden. Bovendien is er een interessant programma met diverse caravaning-thema’s.

Doe-het-zelf-bouwavontuur

Na het grote succes van de première vorig jaar is de special ‘Abenteuer Selbstausbau’ van ‘Explorer / Vanderlust’ in samenwerking met Martin Kreplin aanzienlijk uitgebreid en thematisch verbeterd. Er zijn steeds meer mensen geïnteresseerd in professioneel advies en de kennis van experts waar het gaat om het zelf ombouwen van hun eigen campers.

Caravan Center

Bij het Caravan Center (grote parkeerplaats P1) wordt het beursbezoek een echte ervaring. Tijdens CARAVAN SALON worden – op wat dan de grootste camperstaplaats van Europa is, met 3.500 staplaatsen met en zonder voorzieningen – tussen de 60.000 en 70.000 overnachtingen gereserveerd.
Het Caravan Center is na sluitingstijd van de beurs dé ontmoetingsplaats voor de community, waar exposanten, bezoekers, journalisten en alle andere vrienden van mobiele vrijetijd samenkomen. Het Caravan Center is van 7.30 uur tot 22.00 uur geopend.

CARAVAN SALON Club

De CARAVAN Salon Club kan terugkijken op indrukwekkende groei. Maar liefst 214.000 leden zijn in ’s werelds grootste beursclub verenigd. De club is volledig gratis en biedt alle caravaning-fans nuttige informatie, evenals handige aanbiedingen en prijsvoordelen.

TraumtourenKino en European Outdoor Film Tour

Het populaire TraumtourenKino keert dit jaar met een eigen locatie terug en vindt een nieuw thuis in hal 1 op de 1e verdieping. Het gerenommeerde Traumtouren-trio Janette Emerich, Konstantin Abert en Uwe Hamm nemen bezoekers mee op een reis naar spannende caravanbestemmingen en zorgen voor een inspirerende tijd tijdens hun beursbezoek.

E-bike parcours voor hal 15

Caravaning als vakantievorm is ook bijzonder geschikt om met elektrische voertuigen en fietsen een vakantiebestemming te verkennen en mobiel te zijn. Op het buitenterrein voor hal 15 biedt het E-bike parcours bezoekers de mogelijkheid om op een apart terrein de rijkwaliteiten van e-bikes, elektrische scooters en eco movers uit te proberen.

Meer informatie: Caravan Salon Düsseldorf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *