Camperplatform Camptoo vraagt surseance van betaling aan

Na een goed 2021, zorgen achterblijvende resultaten in 2022 gecombineerd met drietal forse tegenslagen ervoor dat Camptoo na acht jaar keihard werken, surseance van betaling heeft moeten aanvragen.

Camptoo is een deelplatform waar je campers en caravans rechtstreeks bij de eigenaar huurt. Het bedrijf is in 2014 opgericht en sindsdien zijn er meer dan 500.000 overnachtingen geboekt. Camptoo koppelt niet alleen de eigenaren met de huurders, maar zorgt ook voor al het papierwerk, benodigde verzekeringen, checklist en hulp onderweg. Camptoo is na de overname van Out2Camp in 2021 actief in 8 landen (in Europa en Australië).

In een persbericht licht Camptoo toe: “Het was onze missie om zoveel mogelijk mensen naar buiten te krijgen. In deze acht jaar zijn via Camptoo meer dan 180.000 reizigers uit 81 landen op vakantie geweest. Er zijn 8920 campers en caravans verhuurd op Camptoo uit 21 landen. We kijken met veel plezier terug op de afgelopen 8 jaar en de afgelopen tijd hebben we onze uiterste best gedaan om het zo goed mogelijk op te lossen.”

Camptoo heeft de surseance van betaling aangevraagd met als doel om de komende boekingen door te kunnen laten gaan en de negatieve impact op de gebruikers zoveel mogelijk te beperken.Met de bewindvoerder wordt nu bezien of dit doel haalbaar is.

Voor verdere informatie verwijst Camptoo door naar https://www.gmw.nl/categorie/artikelen/insolventierecht-nl/.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *