Bungalowketen EuroParcs neemt Droomparken over

Sinds EuroParcs samenwerkt met Waterland Private Equity is het aantal overnames flink gestegen. Met de overname van de 14 Nederlandse Droomparken groeit de keten uit tot 32 parken met 10.000 vakantiehuisjes.

Zonnepanelen op een vakantiehuis bij Droomparken

De overname werd op 3 juni aangekondigd in De Telegraaf. Beide familiebedrijven blijven actief in de markt onder hun eigen naam. Volgens de EuroParcs-directie worden er jaarlijks zo’n 120.000 boekingen gedaan bij de twee recreatiebedrijven.

Zie ook: EuroParcs en Waterland Private Equity werken samen aan Europese expansie

Inspelen op andere vakantiebehoefte

Wim en Wouter Vos, van de directie van Europarcs zien groeikansen en nieuwe mogelijkheden in de Nederlandse vakantiemarkt: “Nederlanders gaan steeds vaker op een korte vakantie. bovendien doen ze dat in wisselende samenstellingen. Soms met familie, als stel, of soms weer met een vriendengroep. De verschillende achtergronden van vakantie vraagt om grotere diversiteit in het aanbod, en meer service.”

,,Met 32 resorts, een breder aanbod aan verblijfsaccommodaties en een uitstekend toekomstperspectief is de nieuwe organisatie na de overname niet alleen goed toegerust voor de uitdagingen die wachten, maar kan het ook beter inspelen op de groeikansen die de snel veranderende huurmarkt biedt”, stellen zowel Wim en Wouter Vos als Andries Bruil.  ,,Daar komt nog bij dat uit milieuoogpunt en de coronapandemie Nederlanders ervaren hoe mooi en divers een vakantie in Nederland kan zien. De trend om vaker te kiezen voor eigen land is naar de visie van zowel EuroParcs als DroomParken niet tijdelijk maar structureel.”  

Andere recente overnames / participaties:

Meer informatie: www.europarcs.nl / www.droomparken.nl

Eén reactie

  1. Hallo dames en heren
    Hopelijk betekent de overname van Droomparken camping een vooruitgang
    Wij staan nu al drie maanden met heel veel klachten zijn deels opgelost maar moeten wij wel melden want word niet naar gekeken Sinds kort toiletgebouwen weer open eerste dag ijskoud water tweede dag kokend heet ook uit de koude kraan blaren op mijn rug vandaag derde dag koud water niets word gecontroleerd camping is bijzaak echt schandalig en communiceren met de park maneges Henk Schuijlenborgh heeft geen zin want zegt hij heeft betere dingen te doen
    Ik hoop echt dat er een aantal dingen gaan veranderen in de positieve zin van het woord Want echt de toilet gebouwen zijn niet meer van deze tijd succes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *