NGF wil golfsport verder populariseren

De Nederlandse Golf Federatie (NGF) presenteerde onlangs, samen met de Professional Golfers Associatie Holland (PGA) een zeer ambitieus plan om de golfsport in Nederland een nieuwe impuls te geven. Het fundament van het plan is om alle golfers, van beginner tot gevorderde, nog meer plezier in de sport te laten beleven met de introductie van een geavanceerd en toegankelijk totaalplan.

Ledenbinding
De aanleiding voor dit nieuwe systeem is de grote vraag bij de golfers om begeleiding te krijgen in het handicapsysteem. Daarnaast heeft de golfsport te maken met een grote groep inactieve golfers. Veel golfers behalen hun Golfvaardigheidsbewijs (GVB) en stoppen daarna met lessen. Hierdoor blijven velen op hetzelfde niveau spelen, komen vervolgens niet veel op de baan en behalen geen handicap.

Stappenplan naar succesbeleving
Een van de onderdelen van de nieuwe aanpak is de introductie van ‘het Stappenplan’. Dit bestaat uit negen fasen waar golfvaardigheden aan zijn gekoppeld, die de golfer begeleiden om stap voor stap meer succesbeleving te ervaren. Daarbij horen negen boekjes, die uitleg geven in de vaardigheden. De beginnende golfer wordt vanaf de eerste les voorzien van de NGF-kaart, zodat er direct binding ontstaat met de golfsport. Door middel van een inlogmogelijkheid op de website van de NGF Golf Academie kan hij of zij alle vorderingen bijhouden en lessen voorbereiden.

Meer informatie: www.ngf.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *