FlingGolf maakt golfsport laagdrempeliger

Er is een nieuwe vorm van golf om de jeugd naar de golfbaan te trekken en de drempel voor het beoefenen van de sport te verlagen; FlingGolf. De Amerikaan Alexander Van Alen kwam met dit initiatief nadat hij constateerde dat de jeugd de weg naar de golfbanen slecht kon vinden en dat de drempel voor het beoefenen van de sport in verschillende opzichten hoog lag.

FlingGolfEen van de drempels is de aanschafprijs van een set golfclubs, al gauw een bedrag van duizenden euro’s. Bovendien vond Van Alen dat er in technisch opzicht wel eens een vriendelijkere vorm van golfen mocht worden bedacht.

‘Iedereen kan het’
FlingGolf wordt gespeeld met een speciale stick, de FlingStick. Bij deze stick wordt het gewone golfballetje in een soort schepvorm aan het uiteinde gelegd en vanuit de lucht weggeslingerd via een bovenhandse, zijwaartse of onderhandse techniek. Een natuurlijke beweging die iedereen kan maken. “Iedereen kan het,” stelt Niels Geven. “Het laagdrempelig, je hebt geen permissie of golfvaardigheidsbewijs nodig om het te spelen.” De FlingStick is gemaakt van carbon met een van hard plastic gegoten bakje. De kosten voor de aanschaf zijn 149 euro, daarmee is de beoefenaar – naast wat golfballen – in principe klaar. Je kunt namelijk met één stick de hele baan bespelen.

Meer fun op de golfbaan
Niels Geven – student sport, gezondheid en management aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen – kwam door zijn afstudeeronderzoek in aanraking met FlingGolf en zag het meteen als een manier om voor meer fun op de golfbaan te zorgen. Hij zag kansen voor de Europese markt en legde contact met Van Alen. Uiteindelijk wist Geven hem te overtuigen. Geven: “Ik ben nu licentiehouder en heb de exclusieve rechten op de verkoop van de sticks in Europa.” Sinds januari is Geven met de verkoop en promotie in Europa gestart.

Nieuw publiek naar golfbanen
Het bedrijf van Geven biedt clinics aan om in het tijdsbestek van een dag met de sport kennis te maken en de belangrijkste regels voor het gedrag en bewegen op een golfbaan te leren. “Dit geeft de mogelijkheid om een nieuw publiek naar de golfbanen te krijgen,” is de overtuiging van Geven. “De leeftijd bij het gewone golf gaat op dit moment omhoog, het aantal leden juist omlaag. Ergens komt er een gat te zitten, je moet als sport en als baaneigenaren dan wel op zoek naar alternatieven. FlingGolf sluit dan misschien wat beter aan qua publiek bij het gewone golf dan zoiets als ‘boerengolf’.”

FlingGolf wordt inmiddels in 36 staten in Amerika gespeeld. De doelgroep zit tussen de 15 en 50 jaar. “Het heeft wat tijd nodig, voordat mensen het accepteren. Golf is toch een conservatieve wereld. De reacties lopen behoorlijk uiteen. Bij commerciële banen zien ze het sneller als een toegevoegde waarde. Het is tenslotte toch een manier om nieuwe mensen binnen te krijgen. Bij de verenigingsbanen zijn ze soms ook een beetje bang dat ze juist leden kwijt raken. Ook daarom probeer ik zo veel mogelijk mensen kennis te laten maken met de sport”, aldus Geven.

Bron: Nieuwsbericht SportknowhowXL

Meer informatie: www.flinggolf.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *