Bosland zoekt ondernemers met mooie plannen

Voor het gebied ‘Bosland’ in de Belgische Kempen, 40 km onder Eindhoven, en 35 km vanaf Roermond, is het Agentschap voor Natuur en Bos op zoek naar bedrijven die de drie toegangspoorten tot het gebied commercieel willen ontwikkelen en exploiteren.

Bosland is gelegen in de Limburgse Lage Kempen. Bosland is het kinderparadijs bij uitstek, met 5.000 hectare avonturen- en speelbos en jaarlijks meer dan 1,2 miljoen toeristische overnachtingen. (o.a. 4 vestigingen van CenterParcs in de directe omgeving).
Projectleider Kris van Slycke laat weten dat er vele ontwikkelopties mogelijk zijn; indoor, outdoor, horeca en ook opties met verblijfsrecreatie zijn mogelijk; binnen de kaders van het plan, dat vooral gericht is op ‘groen’ toerisme. Er is een website opgezet waarin de randvoorwaarden zijn omschreven voor de  ‘onthaalposten’ en meer informatie is te vinden over het natuur- en recreatiegebied. Gezien het grote aantal verblijfsrecreatieve accommodaties in de regio, ziet Van Slycke vooral goede kansen voor partijen die een aantrekkelijke dagbesteding kunnen realiseren.

Geïnteresseerden kunnen per email een oproepnota met alle nodige informatie opvragen bij mevrouw kris.vanslycke@lne.vlaanderen.be

meer informatie: www.natuurenbos.be/bosland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *