Boerencampings zien groei aantal camperaars

Ondanks het toenemend aanbod van camperplaatsen door bepaalde gemeenten in Nederland is het aantal camperaars op SVR-campings ten opzichte van eerdere jaren aanmerkelijk toegenomen, zo blijkt uit een onderzoek van de Stichting Vrije Recreatie.

logo svrHet verwondert de SVR niet dat het aanbod van (soms gratis) camperplaatsen door veel gemeenten bij de Recron in het verkeerde keelgat is geschoten. “Deze organisatie ziet dit als ongeoorloofde concurrentie en daar kunnen wij ons wel iets bij voorstellen” laat de SVR weten “want uiteraard betekent dit voor hen vooral in het hoogseizoen minder bezoek van recreanten met camper.”

Dat zou natuurlijk ook de SVR klandizie moeten kosten, maar het tegendeel is waar: immers, niet iedere camperaar voelt zich tijdens zijn vakantie op zijn gemak op een veredelde parkeerplaats (al dan niet gratis) aan de rand van een dorp of stad; velen voelen zich veiliger op een (liefst betaalbare) camping, met voldoende ruimte, waar men met meerdere kampeermiddelen staat en waar toch sociale controle is.
Vorig jaar al speelde de SVR daar op in en, na overleg met en adviezen van NKC, zijn er inmiddels op een groot aantal SVR-campings speciale camperplaatsen gerealiseerd met de daarvoor benodigde voorzieningen.

“Wanneer je de uit de pan rijzende overnachtingstarieven van de te commerciële campings ziet, is het toch logisch dat steeds meer camperaars kiezen voor een verblijf op een SVR-camping” zegt de SVR. “Camperaars zijn bij ons van harte welkom; weliswaar niet gratis, maar veilig en genietend van de kleinschalige campingsfeer tegen alleszins aanvaardbare tarieven.”

Bron: SVR

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *