Bellewaerde verkrijgt het duurzaamheidscertificaat SDG PIONEER

Bellewaerde werd in  juni voor het derde jaar op rij Laureaat Duurzaam Ondernemen via het VCDO programma dat georganiseerd wordt door VOKA ism CIFAL en de Provinciale Ontwikkelings Maatschappij. De 17 Sustainable Development Goals (SDG)  gedefinieerd door de Verenigde Naties, worden in dit traject gebruikt als leidraad.

De 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen beogen niet enkel een positieve impact op milieu en energie. Er zijn ook doelstellingen op gebied van biodiversiteit alsook zijn er sociale en maatschappelijk relevante doelen gedefinieerd.

Enkele gerealiseerde projecten door Bellewaerde:  lancering van programma ter reductie van arbeidsongevallen en verhogen welzijn van werknemers; verschillende maatregelen, acties en  investeringen om de CO2-voetafdruk sterk af te bouwen; terug uitzetten in de wilde natuur van sterk bedreigde diersoorten in het kader van de doelstelling biodiversiteit; installatie uniek onderzoeksplatform voor sterk bedreigde Rothshildgiraffen; installatie eigen waterzuiveringsinstallatie om alle afvalwater 100% lokaal te zuiveren, …

Omwille van het laureaatschap gedurende drie jaar en de grote  inspanningen op gebied van duurzaamheid in de brede zin van het woord heeft de jury van duurzaamheidsexperts de Award SDG PIONEER toegekend aan Bellewaerde.

Stefaan Lemey, algemeen directeur Bellewaerde :  “Duurzaamheid in de heel brede zin maakt reeds heel lang deel uit van het DNA  van Bellewaerde. Het VCDO-traject heeft ons verplicht om dieper te graven en de hiaten in ons duurzaamheidsbeleid concreet en to the point aan te pakken.  Het SDG PIONEER certificaat is voor het Bellewaerde team een beloning voor de vele inspanningen en investeringen van de voorbije jaren en is tegelijkertijd een katalysator om nog beter te doen in de toekomst !

Bron en meer informatie: www.bellewaerde.be/park/nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *