Vernieuwd Naturalis ontvangt 275.000 bezoekers in 4 maanden

In 4 maanden bezochten al 275.000 mensen het nieuwe Museum Naturalis. 2015 was het laatste hele jaar dat het museum in de oude vorm geopend was. In dat jaar bezochten 345.000 mensen het museum, een recordaantal destijds.

T.rex in Naturalis

Vervolgens was 2016 een bijzonder jaar: het oude museum sloot de deuren en alleen de tentoonstelling T. rex in Town was te bezoeken met T.rex Trix als hoogtepunt. Deze tentoonstelling trok in 9 maanden tijd bijna 300.000 bezoekers.

Opvallend is dat naast de oorspronkelijke doelgroep van (groot)ouders en kinderen ook steeds meer volwassenen het museum zelfstandig bezoeken. De opzet van de tentoonstellingen en het prachtige gebouw zijn ook voor deze doelgroep aantrekkelijk.

Publiekstrekker T. rex

Ook in het nieuwe Naturalis is Tyrannosaurus rex Trix een publiekstrekker van internationale allure. Naturalis is het enige museum buiten Noord-Amerika dat een bijna compleet T. rex skelet in bezit heeft. Deze skeletten zijn zeer zeldzaam, er zijn maar een tiental goede exemplaren bekend. T. rex Trix is daarvan mooist bewaard gebleven exemplaar.  

Meer informatie: www.naturalis.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *