Verbod doorverkoop toegangskaarten evenementen

Als alle procedures volgens planning verlopen, dan wordt per 1 oktober 2012 de doorverkoop van toegangskaarten voor evenementen aan banden gelegd. De regeling heeft gevolgen voor professionele tussenhandelaren, organisatoren van evenementen en artiesten.

Het initiatief wetsvoorstel, ingediend door SP en CDA bestaat uit vier onderdelen:

  1. De verkoper mag nog wel administratiekosten en verzendkosten in rekening brengen, mits deze kosten rechtstreeks voortvloeien uit de koop van de toegangskaart en niet meer bedragen dan tien procent van de oorspronkelijke prijs van de toegangskaart (lid 1).
  2. Als de verkoper de toegangskaart verkoopt in combinatie met een zaak of een andere dienst, dan dient hij in zijn aanbod een onderscheid te maken tussen de prijs van de toegangskaart en de prijs van die zaak of die dienst (lid 2).
  3. Als de verkoper een toegangskaart verkoopt voor een hogere prijs dan de oorspronkelijke verkoopprijs, dan geldt het bedrag dat de koper heeft voldaan boven de oorspronkelijke verkoopprijs en de toegestane verhoging voor administratie- en verzendkosten, als onverschuldigd betaald (lid 3).
  4. De koper kan dit ’te veel betaalde bedrag’ van de verkoper terugvorderen. Lid 1 tot en met 3 zijn dwingendrechtelijke bepalingen waarvan niet ten nadele van de koper kan worden afgeweken (lid 4).

Meer informatie: www.antwoordvoorbedrijven.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *