Studio 100 jaarverslag: Recordjaar 2016 voor Plopsa themaparken

Studio 100, het moederbedrijf van o.a. de Plopsa-parken, heeft een prima jaar achter de rug, wat zich vertaald in uitzonderlijke resultaten. De omzet ging in 2016 omhoog naar 161.6 miljoen euro: een stijging met 7 procent ten opzichte van 2015. Bovenop was het bruto bedrijfsresultaat (EBITDA) 56.6 miljoen euro, wat een stijging was van bijna 20 procent.

Recordjaar voor themaparken
De themaparken kenden in 2016 hun absolute recordjaar, met een gerealiseerde omzet van 71,5 miljoen euro. In de Benelux doen figuren als K3, Ghost Rockers, Bumba, Nachtwacht en Samson & Gert het erg goed, met succesvolle shows en heel wat nieuwe programma ‘s, films en audio-video releases. De nieuwe series Nils Holgersson, Arthur en de Minimoys, Blinky Bill en de nieuwe afleveringen van Maya de Bij werden verkocht aan een kleine 100 landen.

Vooruitblik op 2017
Ook de verwachtingen voor 2017 zijn hoog. In februari 2017 nam Studio 100 in Duitsland het bekende entertainmentbedrijf m4e over, en zette daarmee een belangrijke stap in de verdere internationalisering. Dankzij deze overname heeft Studio 100 nu een uitzonderlijk grote catalogus van kinderprogramma ’s in portefeuille. Op de planning voor 2017 staan verder onder meer de nieuwe film K3 Love Cruise, theatershows van Ghost Rockers en Bumba, de nieuwe Maya de Bij film, een vervolgreeks voor Heidi en de nieuwe reeks 100 % Wolf. In de Plopsaparken gaat Studio 100 de komende jaren investeren in 2 waterparken en een hotel. Daarnaast worden ook nieuwe opportuniteiten bekeken, zowel in binnen- als buitenland.

Nieuwe producten en IP
Op de planning voor 2017 staan verder de nieuwe Maya de Bij film, een vervolgreeks voor Heidi en de nieuwe reeks 100 % Wolf. In de Plopsaparken gaat Studio 100 de komende jaren investeren in 2 waterparken en een hotel. Daarnaast worden ook nieuwe opportuniteiten bekeken, zowel in binnen- als buitenland. Een van deplannen betreft een nieuw Plopsaqua waterpark in Deurne, nabij Antwerpen. Op die locatie is Plopsa echter niet de enige gegadigde.

Al deze perspectieven voor de toekomst, doen de volgende jaren een verdere groei verwachten tot een omzet van meer dan 200 miljoen euro.

Uitbreiding peroneelsbestand
Voor de verwezenlijking van deze plannen is Studio 100 op zoek naar nieuw personeel. Een overzicht van de vacatures bij Studio 100 in Schelle en in de Plopsaparken, staat op de websites www.studio100.com/vacatures en www.plopsajobs.be. Er wordt onder meer gezocht naar een Head of Creative Studio, Senior Corporate Counsel, Head of Production Facilities en HR Director Studio 100 Benelux.

Meer informatie: www.studio100.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *