Stripmuseum Rotterdam binnen een jaar al weer dicht

Het museum Strips! in Rotterdam sluit binnen een jaar na de opening alweer de deuren. De curator onderzoekt de mogelijkheden voor een doorstart. Een van de Oorzaken is waarschijnlijk een tegenvallend aantal bezoekers.

Op de website van het museum geven de directie en raad van toezicht een statement: “Wij zijn dankbaar voor de ondersteuning van fondsen, instellingen en individuen die ons hebben geholpen en begeleid. Het was financieel echter niet mogelijk om door te gaan, omdat we een deel van de opstartkosten niet op korte termijn konden aflossen en de betrokken partijen niet tot een oplossing wilden komen. Dat is jammer, want het bezoek (en dus de inkomsten) waren sterk stijgend. Zonder bovenstaand probleem was het museum nu hard op weg om geheel zelfstandig te kunnen voortbestaan.”

Doorstart?
De curator bekijkt op dit moment de mogelijkheden van een doorstart van Strips! Museum Rotterdam. Daarnaast worden de mogelijkheden voor een (losse) verkoop van de activa, waaronder mogelijk museuminboedel, vitrines, strips en schetsen, bekeken.

Meer informatie:
http://stichtingstrips.nl/
artikel op www.ad.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *