RTL4 blikt terug op 60 jaar Efteling

RTL 4 blikt vanaf zaterdag 19 mei drie weken lang terug op zestig jaar Efteling. De documentaire heeft als ondertitel ‘Zijn we d’r al?’, de meest gehoorde zin op de achterbank van de auto, op weg naar een gezellig en spannend dagje uit. De documentaire laat zien hoe het kleine Sprookjesbos van 1952 uitgroeide tot het derde grootste attractiepark van Europa, dat jaarlijks meer dan vier miljoen bezoekers ontvangt.


Sprookjesbos
In het openingsjaar 1952 telt het Sprookjesbos van de Efteling tien sprookjes, ontworpen en tot leven gebracht door creatief ontwerper Anton Pieck en uitvinder Peter Reijnders. Het kasteel van Doornroosje, trompetterende herauten en Langnek, de officieuze mascotte van het pretpark. Inmiddels is het Sprookjesbos uitgegroeid tot ‘de Wereld van de Efteling’. Er zijn uitdagende attracties bijgekomen zoals achtbaan de Python, De Vliegende Hollander en de houten racer-achtbaan Joris en de Draak. Maar ook attracties zoals het Spookslot, het oosterse Fata Morgana en Droomvlucht, waar elfen en trollen wonen.

Beleving
In 2012 zijn de sprookjes in het Sprookjesbos nog steeds springlevend en vormen het hart van de Efteling. In de documentaire delen gewone mensen hun herinneringen aan het park. Er zijn bijzondere archiefbeelden, oude foto’s, maar ook beelden van vakmensen aan het werk. Mooie sfeerbeelden van hoogtepunten van het park geven tot slot een compleet beeld van de beleving van de bezoekers van de Efteling.

Uitzending: zaterdag 19 mei deel 1 tussen 16:25 en 17.00 uur, zaterdag 26 mei deel 2 tussen 16:25 en 17.00 uur. Zaterdag 2 juni in zijn geheel tussen 12:15 en 13.15 uur bij RTL 4.

Meer informatie: www.rtl.nl/programma/60jaarefteling/

Nu ook beschikbaar op Uitzending gemist

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *