Pretpark De Waarbeek krijgt een nieuwe eigenaar

Op 28 oktober overhandigt Arijan van Bavel, directeur van Familiepretpark de Waarbeek, officieel de sleutel van het pretpark aan de nieuwe eigenaren, Janna van der Linde en Kevin Moespot. Na 9 succesvolle seizoenen heeft van Bavel besloten om het stokje over te dragen aan het ondernemerskoppel.

Janna van der Linde is nu nog actief betrokken bij het attractiepark Drouwenerzand, waarvan haar vader de oprichter is. Daar is zij werkzaam als management assistent. Er is geen sprake van een overname door Drouwenerzand. Kevin en Janna starten hier met hun eigen onderneming.

De Waarbeek is een familiepretpark in het Twentse Hengelo. Het park startte in 1924 als Theehuis De Waarbeek. De huidige eigenaren, Joris Bengevoort en Arijan van Bavel, staan sinds 2009 aan het roer. Zij zorgden voor een grote opknapbeurt en introduceerden 5 nieuwe attracties.

Ter gelegenheid van de sleuteloverdracht mogen bezoekers op 28 oktober zelf bepalen wat ze uitgeven aan hun entreekaartje, met meer dan 30 attracties en live entertainment. De opbrengst van deze dag komt geheel ten goede aan een nieuwe speelgelegenheid voor het seizoen 2019.

We vroegen de nieuwe eigenaar Janna van der Linde naar de achtergronden bij deze overname…

Wat is je motivatie geweest om juist dit park over te nemen?
Van der Linde: “De laatste jaren kwamen wij wel vaker op de Waarbeek, omdat we reeds een goed contact hadden met Arijan van Bavel. De sfeer op de Waarbeek is zeer prettig en net als bij Drouwenerzand merkten we dat de omgeving heel veel binding met het park heeft. Iedereen die daar in de buurt woont is er ook vroeger als kind al geweest. Ook zien wij veel mogelijkheden voor verbetering en uitbreiden.”

Zijn jullie van plan om op korte termijn al een eigen stempel op het park te drukken? (All-in formule?)
Van der Linde: “Op dit moment hebben we geen plannen om een all inclusive formule bij de Waarbeek door te voeren. Het is onze bedoeling om de kwaliteit en gastvrijheid te verhogen op het park, de gemoedelijke en nostalgische sfeer te behouden, maar uitbreiden met nieuwe attracties en speelgelegenheden. Komend jaar bestaat de Waarbeek 95 jaar, ook dat zullen we niet ongemerkt voorbij laten gaan.”

En blijf jij in de toekomst ook de opvolger voor Drouwenerzand?
Van der Linde: “Ik zeg nooit nooit.”

Meer informatie: www.waarbeek.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *