Preston Palace wint Award voor Beste Family Entertainment Center 2019

De winnaar van de ‘Award Beste Family Entertainment Center van 2019’ is Preston Palace. In de afgelopen jaren was dit all-in hotel en uitgaanscentrum al eerder genomineerd.

Het zwembad van Preston Palace.

De ‘Award Beste Family Entertainment Center’ is onderdeel van Vakdag Het nieuwe dagje uit die dit jaar plaatsvindt op dinsdag 23 juni bij WaterGoed!

Jury overtuigd door uniek concept verblijf en leisure

Het was geen eenvoudige opgave voor de juryleden om tot een eensluidende beoordeling te komen. Dit jaar was een wel heel bijzonder jaar met twee compleet nieuwe attracties onder de genomineerden zoals de unieke kunstzinnige avonturen bij Doloris Meta Maze (Tilburg) en de extra vermelding voor Mind Mistery (Horst) in de buitencategorie. De overige kandidaten waren Hof van Saksen (Nooitgedacht), Klok’uus (‘s-Heer Arendskerke) en Zero55 (Apeldoorn).

een beeld van Preston Palace

Verblijfsaccommodaties kiezen ook voor FEC formule

Opvallend was de opmars van de verblijfsaccommodaties die zich meer en meer willen onderscheiden met een eigen volwaardige FEC. Het is duidelijke een trend in de vrijetijdseconomie. Het was dan ook een nek-aan-nek race tussen het op de tweede plaats geëindigde Hof van Saksen en de uiteindelijke winnaar Preston Palace in Almelo. Preston Palace heeft een uniek all-in concept dat door entrepeneur Hennie van de Most op de kaart is gezet met een bijzondere indoor kermis, een gethematiseerd subtropisch zwemparadijs, eigen animatieteam, wellness en tal van activiteiten voor jong en oud. Na een grondige renovatie in de afgelopen jaren is Preston Palace uitgegroeid tot een voorname speler op de short stay markt met een horecaformule die scherp inspeelt op de diversiteit van de gasten en hun gezelschap. Naast de vaste gasten die een kort verblijf boeken, kunnen ook gezelschappen en dagbezoekers plezier op deze locatie beleven. Bijzonder is dat naast de all-in formule ook à la carte arrangementen worden aangeboden en er voor de allerkleinsten professionele animatieprogramma’s zijn.

De jury roemt vooral het aantal activiteiten, de sfeerbeleving, de thematisering en dat het een uitgaansgelegenheid die geschikt is voor nagenoeg iedereen en alle soorten doelgroepen. Opvallend zijn de positieve online reviews van gasten waarvoor men het uiteindelijk allemaal doet.

De Award Beste Family Entertainment Center is eerder gewonnen door De Voltage (2016), The Maxx (2017) en Avonturenboerderij Molenwaard 2018.

Preston Palace wordt uitgenodigd als spreker op de Vakdag Het nieuwe dagje uit om het geheim van Beste Family Entertainment Center van 2019 te delen met de bezoekers.

De jury lette tijdens de beoordeling onder meer op de volgende criteria:

  1. Voldoet het bedrijf aan de definitie van een F.E.C. ?
  2. Is het bedrijf leuk en geschikt voor meerdere doelgroepen?
  3. Hoe is de sfeerbeleving, thematisering en hospitality?
  4. Hoeveel verschillende activiteiten worden er aangeboden?
  5. Klopt het commerciële concept (verdienmodel, kosten.)?
  6. Vormen de diverse activiteiten een eenheid?
  7. Hoe is de online performance, conversie en strategie?
  8. Hoe scoren de FEC’s opsocial media als Instagram, Facebook, Twitter, Pinterest, en reviews

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *