Plannen Witchworld definitief afgeblazen

De plannen voor themapark Witchworld in Almere zijn definitief afgeblazen. In oktober 2015 nam de organisatie een belangrijke stap door ‘het kasteel’ in Almere aan te kopen. Initiatiefnemer Ton Theunis had de hoop om daarna snel financiers voor zijn plannen te vinden. Dat is niet gelukt. Hij trekt daarom zelf de stekker uit het project.

Een van de schaalmodellen

Zie ook: Witchworld koopt Kasteel van Almere

In een open brief op Facebook Zegt Teunissen: “Witchworld staakt haar operationele activiteiten rondom de ontwikkeling van het themapark in Almere. We stoppen ermee. Het WitchWorld-team is niet eenvoudig tot deze beslissing gekomen. Het plan om het Kasteel van Almere en het omliggende grondgebied te ontwikkelen tot een themapark blijft bestaan, maar de financiering daarvan blijft een lastig proces.”

De gemeente Almere krijgt een groot verwijt van Theunis. Zij zouden wel hun steun geven aan de Floriade 2022 en Eden Park Holland, maar niet aan het initiatief van Witchworld: “We zijn uiteraard teleurgesteld over die ontbrekende support van het stadsbestuur voor een initiatief dat vanuit de Almeerse bewoners is ontstaan. Het afbouwen van het kasteel en dat omvormen tot een blijvende toeristische attractie, met veel werkgelegenheid en een bijdrage aan een verbetering van het imago van Almere, is helaas niet datgene waar het stadsbestuur voor wil gaan.”

Onder de open brief krijgt Theunis veel steunbetuigingen en bedankjes voor zijn inspanningen.

Legacy Witchworld
Er is in de afgelopen jaren veel ontworpen voor het toekomstige park. Theunis staat open voor een overname van onderdelen: “Uiteraard zijn de ontwerpen, verhalen, ideeën en technieken niet weggegooid. Die kunnen ook elders hun nut hebben, iets waarover zeker gepraat kan en zal worden in de komende tijd. Er zijn immers parken die uitbreiden.
Het zou mooi zijn als ons werk en gedachtengoed daardoor toch verder kan.”

Meer informatie:
www.witchworld.nl
Facebookpagina van Witchworld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *