Nederlandse investeringsmaatschappij en Plopsa plannen Pools attractiepark

Investeringsmaatschappij Momentum Capital heeft bekend gemaakt dat zij samen met Plopsa een nieuw attractiepark gaan bouwen in het Poolse recreatiegebied Holiday Park Kownaty. Het is voor de Plopsa Groep het eerste park dat niet (volledig) in eigen beheer wordt ontwikkeld. Zij krijgen uiteindelijk een minderheidsbelang in het project.

Stand van Studio 100 op de EAS beurs in Amsterdam
Stand van Studio 100 op de EAS beurs in Amsterdam

Mayaland
Het park zal in onderdelen worden uitgebouwd. Het eerste deel is Mayaland; met een indoor en outdoor gedeelte. Deze fase kost naar schatting zo’n € 30 miljoen. Een exacte openingsdatum kan Daniel Heinst, CEO van Holiday Park Kownaty, op dit moment niet geven, maar er wordt gerekend op een termijn van twee tot drie jaar tot aan de opening. De onzekerheid van de startdatum heeft voor een belangrijk deel te maken met vergunningen en wetgeving. In de jaren daarna is het de bedoeling dat het park, op een organische manier, steeds verder wordt uitgebreid.

Recreatiegebied
Naast het attractiepark wordt er ook aan andere vormen van recreatie gedacht. Er wordt gesproken met exploitanten van golfbanen, vakantiewoningen en hotels over de verdere exploitatie van het vakantiedomein Holiday Park Kownaty, dat in totaal een omvang heeft va 207 ha.

Plopsa
Op de persconferentie kwam ook de vergelijking met het afgeblazen project ‘Adventure World Warsaw’ ter sprake. Die vergelijking is volgens Heinst niet te maken: “Het feit dat dat project is afgeblazen heeft niets te maken met de omstandigheden in Polen. Dit speelt vooral in Nederland. We hebben met Plopsa de meest succesvolle speler uit de Europese attractiewereld in huis, die zich al ruimschoots heeft bewezen.”

Voor Plopsa betekent de ontwikkeling van Mayaland in Polen de eerste ontwikkeling die voor een belangrijk deel buiten het eigen bedrijf wordt gerealiseerd. Deze ochtend liet Steve van den Kerkhof nog weten dat Plopsa stevige groeiambities heeft, waarmee wereldwijd parken worden gerealiseerd. Voor een deel zullen deze parken in licentie worden gerealiseerd. Op de EAS beurs in Amsterdam worden het Intellectueel Eigendom (IP) van Plopsa in een stand gepresenteerd om ingezet te worden in andere parken en attracties.

Het park is gelegen in de regio tussen Berlijn en Poznan.

Meer informatie:
www.momentumcapital.nl
www.plopsa.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *