Groots reuzenrad voor Scheveningse Pier

De beroemde Pier van Scheveningen krijgt er een attractie bij. Gemeente Den Haag heeft toestemming gegeven voor de bouw van een reuzenrad. Het rad wordt veertig meter hoog en opent naar verwachting al deze zomer. 

Een visualisatie van het reuzenrad.
Een visualisatie van het reuzenrad.

Het college van B&W vindt dat het reuzenrad een originele toevoeging is die de attractiviteit van Scheveningen-Bad aanzienlijk gaat versterken. De Pier is eigendom van KondorWessels Vastgoed (VolkerWessels) en DanZep Hotels.

Lees ook: 
– De Pier van Scheveningen in 2015 weer open
– Den Haag investeert 20 miljoen in Scheveningen Bad
– Eerste weekend al 22.000 bezoekers op de Pier van Scheveningen

Het rad gaat 30 gesloten gondels tellen, die voorzien worden van comfortabele zitjes. In het reuzenrad zijn hapjes en drankjes beschikbaar. Eén rondje duurt 2 minuten, een ritje (10 rondjes) duurt 20 minuten. Verder loopt de vergunningsaanvraag nog voor de realisatie van 13 hotelkamers op De Pier. Deze ‘rooms with a view’ komen dan op zowel het Zuidereiland als het Toreneiland. De vergunningaanvraag hiervoor loopt nog, meldt VolkerWessels. Verder wordt momenteel onderzoek verricht naar een deel van de Pier, het later toegevoegde Stalen Eiland, en is een vergunning verleend voor de realisatie van een extra trap naar het strand.

De Pier is sinds 18 juli 2015 weer open voor het publiek, nadat KondorWessels Vastgoed en DanZep deze in oktober 2014 kochten. De vernieuwde Pier is inmiddels een soort foodboulevard, met streetfood, restaurants, bars, terrassen en winkels. Op De Pier zijn daarnaast het hele jaar door festivals, culturele events, Pier markets, kidsmiddagen, educatieve activiteiten en muzikale optredens. De Pier is het hele jaar open en dagelijks toegankelijk vanaf 10.00 uur. De toegang is gratis.

Meer informatie: www.pier.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *