Geofort Herwijnen krijgt Restauratiefonds-compliment

Op 3 december is het Restauratiefonds-compliment uitgereikt aan GeoFort, een herbestemd monumentaal fort in Herwijnen (Gelderland). Deze jaarlijks terugkerende prijs wordt toegekend aan personen of organisaties die zich op een positieve manier hebben ingezet voor de monumentenzorg.

​De prijs is persoonlijk uitgereikt door professor mr. Pieter van Vollenhoven, voorzitter van Nationaal Restauratiefonds.

“Met dit compliment willen we onze waardering uitspreken naar monumenteigenaren die een positieve bijdrage leveren aan onze monumentenzorg”, aldus Pieter van Vollenhoven. “Monumenten zijn van groot belang. In de huidige tijd komen veel monumenten leeg te staan. GeoFort is een schoolvoorbeeld van herbestemming van erfgoed met een maatschappelijk relevante invulling. Door een goed exploitatieplan kunnen zij onafhankelijk van subsidie voortbestaan en geven invulling aan de maatschappelijke behoefte. Dit is meer dan een compliment waard”.

GeoFort is een educatieve attractie op het gebied van cartografie en navigatie in Fort bij de Nieuwe Steeg, een voormalige schakel in de Nieuwe Hollandse Waterlinie. In GeoFort kunnen bezoekers kennis maken met oude en nieuwe geotechnieken, van de driehoeksmeting tot het global positioning system (gps). Het rijksmonumentale fort wordt zowel door het bedrijfsleven als door scholieren gebruikt als educatief centrum.

Meer informatie:
www.restauratiefonds.nl
www.geofort.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *