Commercieel fietspark Wales in de steigers

In januari start de aanleg van BikePark Wales, het eerste commerciële fietspark in het Verenigd Koninkrijk. Het park wordt aangelegd in Gethin Woods, in het zuiden van Wales en de opening staat gepland voor het najaar van 2013.

visualisatie centrumgebouw Bikepark Wales
visualisatie centrumgebouw Bikepark Wales

Voor prille beginner of hardcore downhiller
BikePark Wales zal worden gecreëerd bij Gethin Woods, in het zuiden van Wales. Op het enorme terrein zijn de meeste parcours al ingepland. Het uiteindelijke park zal beschikken over een grote variatie aan trails, variërend van relatief simpele blauwe routes tot uitdagende dubbele zwarte trails. Hierdoor biedt het park mogelijkheden voor bikers van alle niveaus, van prille beginner tot hardcore downhill racer.

Trails van top kwaliteit
Buiten het feit dat BikePark Wales de eerste mountainbike bestemming van het Verenigd Koninkrijk zal zijn met trails die geschikt zijn voor alle niveaus, is het ook uniek op het gebied van onderhoud en ontwikkeling. Lokale staf zal niet alleen zorg dragen voor het onderhoud van de trails, maar zal bovendien fulltime aanwezig zijn voor het vernieuwen en verbeteren van de routes. Hiermee garandeert BikePark Wales trails van top kwaliteit en een constante uitbreiding van het aanbod.

Fotocredits: Andy Lloyd
Fotocredits: Andy Lloyd

Inzet van legertrucks
Door de inzet van aangepaste legertrucks heeft BikePark Wales straks de mogelijkheid om 75 mountainbikers per weekend omhoog te brengen. Dat is meer dan elke andere mountainbike bestemming in het Verenigd Koninkrijk. BikePark Wales zal na de opening ook beschikken over een bezoekerscentrum, een coffeeshop en een bikeshop. Bikers kunnen er ook fietsen huren of cursussen volgen.

Publieke graafdagen
Tijdens de aanleg van het park kunnen de vorderingen worden gevolgd via de website. Daarnaast worden er regelmatig updates geplaatst op Facebook en Twitter. Bezoekers kunnen hier deelnemen aan prijsvragen, maar ze kunnen ook meedenken over de faciliteiten waarover BikePark Wales moet gaan beschikken. Er zijn zelfs enkele publieke graafdagen, waarbij consumenten kunnen helpen bij het creëren van het parcours.

Opening in 2013
BikePark Wales is onderdeel van het Cognation project dat investeert in mountainbike faciliteiten in het zuiden van Wales. De plannen voor de aanleg van het mountainbike park zijn al in 2008 begonnen. Komende maand start de bouw en het is de bedoeling dat het park in het najaar van 2013 open gaat voor publiek.

Bereikbaarheid Wales vanuit Nederland
Het zuiden van Wales is uitstekend bereikbaar met de ferry vanuit Calais of Duinkerken naar Dover (www.poferries.nl). Ook via de Eurotunnel vanuit Calais naar Folkestone (www.eurotunnel.com) is mogelijk. KLM vliegt drie maal dagelijks vanaf Schiphol rechtsreeks naar Cardiff. (www.klm.com).

Meer informatie::
www.bikeparkwales.com (nu alleen nog een voorpagina; later meer.)

www.facebook.com/pages/Bikepark-Wales/199924540047704

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *