Co-creatie bij nieuwe attractie in Bellewaerde Park

Het Belgische Attractiepark Bellewaerde maakt gebruik van co-creatie om de nieuwe attractie ‘Jungle Mission vorm te geven. “Het is zelfs nooit eerder voorgekomen in Belgisch pretparkland dat bezoekers actief mee de lay-out van een attractie mogen bepalen en dat deze actie omgevormd wordt tot een TV-format dat op alle Vlaamse regionale zenders en online wordt uitgezonden.” laat het park nog weten.

Annelore en Reno - de Jungle Kids uit Antwerpen

Tien kinderen in de hoofdrol

Een paar weken geleden ging Bellewaerde Park op zoek naar vijf coole, creatieve kinderen uit vijf provincies om van de nieuwe attractie Jungle Mission de spannendste belevenis te maken. Uit de honderden inschrijvingen werden op de castingdag uiteindelijk vijf gelukkige Jungle Kids gekozen. Samen met een vriendje of vriendinnetje én een Bekende Creatieveling zullen ze de nieuwste attractie ontwerpen. Hun belevenissen kunnen vanaf 20 maart worden gevolgd op alle regionale televisiezenders en de videoblog

Creatieve begeleiding

De kinderen worden begeleid door bekende creatieve Vlamingen, met elk een eigen specialisatie:

Gerda Dendooven is na haar studies grafische kunsten in Gent enkele jaren begeleidster van artistieke kinderateliers in verschillende musea. Sinds 1992 doceert ze grafische vormgeving in Gent. Tegelijkertijd heeft ze haar handen vol aan het illustreren en schrijven van kinder- en jeugdboeken.

Els De Schepper speelt al 20 jaar lang haar avondvullende onewomanshows voor uitverkochte zalen in heel Vlaanderen. Ze wisselt onvergetelijke sketches met hilarische personages, spectaculair stuntwerk en knotsgekke mimiek af met poëtische intermezzo’s en niet te vergeten: de mooiste liedjes, gezongen door een van de strafste stemmen van het land.

Bioloog en journalist Dirk Draulans, is voormalig oorlogscorrespondent voor het journaal en nu bekend van tv en tal van expedities die hem naar zowat elke jungle ter wereld hebben gebracht.

Jani Kazaltzis vertelt mannen en vrouwen hoe zich beter te kleden. Hij bepaalt de aankleding en vormgeving voor shows van talloze artiesten. Hij heeft een boek geschreven om vrouwen te helpen zich beter in hun vel te voelen. Hij is de sympathieke en energieke stijlicoon, bekend van tal van tv-shows.

Het ritme van de jungle? Eric Baranyanka weet er alles van. Kijk maar hoe hij danste wanneer hij optrad met de Ketnetband en nu met zijn nieuwe groep de Choco Gang. Geboren in Afrika heeft hij een gevoel voor ritme meegekregen dat onweerstaanbaar is.

Vanaf 20 maart op TV, nu reeds online

Vanaf 20 maart kunnen de avonturen van de Jungle Kids op alle Vlaamse regionale zenders gedurende 5 weken worden gevolgd. Vandaag kan er al online heel wat extra nieuws worden bekeken op de blog www.dejunglekids.be. Alles wat je wil weten over de Jungle Kids en hun bekende creatieveling kan hier nu al worden gelezen. Ook een fotoreportage van de castingdag werd online geplaatst.

Meer informatie:
www.dejunglekids.be

www.bellewaerdepark.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *