Attractiepark Toverland in 2013 anderhalf keer zo groot

Attractiepark Toverland  heeft grootse uitbreidingsplannen. De directie van het Noord-Limburgse park maakte bekend dat ze de komende twee jaar €20 miljoen investeert in gebiedsuitbreiding en nieuwe attracties.

Toverland door de wolken

In april 2013 opent het park een nieuw buitengebied ter grootte van 4 hectare. De daarmee gemoeide investering bedraagt €13 miljoen. Een jaar later zal dit buitengebied nog verder uitgebreid worden met nog eens 4 hectare en een investering van € 7 miljoen.

De gedachte achter de uitbreidingsplannen is dat het park zich gaat ontwikkelen van een indoor attractiepark naar een all weather themapark voor het hele gezin. Momenteel bezoeken ruim 500.000 bezoekers jaarlijks het Limburgse park. Dit zal de komende jaren geleidelijk toenemen.

Magische Vallei
Het nieuwe themagebied dat in april 2013 geopend wordt, krijgt de naam: De Magische Vallei. In dit gebied komen acht nieuwe attracties en daarbij passende nieuwe horeca en merchandise. Het gebied krijgt een natuurlijke uitstraling. Er komen watervallen, bruggetjes en ook de bebouwing krijgt een natuurlijk karakter. ‘Het moet voor bezoekers prettig zijn om in het gebied te wandelen en te verpozen’, aldus Pieter Cornelis, directeur strategie & ontwikkeling. ‘Zo willen we de verblijfsduur in het park vergroten. Daarnaast voegen we nieuwe attracties toe om een brede doelgroep een hele dag vermaak te bieden.’

Nieuwe attracties
De eerste attractie in de nieuwe vallei wordt een spinning coaster van de Duitse fabrikant Mack. Dit is een achtbaan waarbij de karretjes draaien tijdens de rit, waardoor de beleving steeds anders is. Deze achtbaan zal naar verwachting al in de maand oktober 2012 draaien.

Bij de officiële opening van de Magische Vallei in april 2013 opent ook een avontuurlijke river rapid. Bezoekers kunnen zich in ronde bootjes laten meevoeren op een snelstromende rivier die dwars door de vallei kronkelt.

Daarnaast voorzien de uitbreidingsplannen in een familiehoek met een watercarrousel en een toren waarbij bezoekers zichzelf in een bakje omhoog kunnen hijsen om daarna gecontroleerd weer terug te zakken. Ook komt er een klimkasteel, een waterballonnenbattle, airtrampolines en een survivalparcours boven het water.

Omgevingsvergunning
De gemeente Horst aan de Maas heeft deze week de benodigde omgevingsvergunning verleend voor de bouw van de vallei en de daarin geplande attracties. Met de bouw van de achtbaan zal per direct worden aangevangen; de supports (steunkolommen) van de baan zijn in de afgelopen weken al geleverd door de fabrikant. Ook met de bouw van de River rapid zal per direct worden begonnen.

Archeologisch vervolgonderzoek
De bouw van de familiehoek laat nog even op zich wachten. In deze hoek van het terrein is aanvullend archeologisch onderzoek aanbevolen. Volgens een rapport van Grondmij Archeologie is er op deze grond, zogenaamd stuifduin, een ‘middelhoge tot respectievelijk hoge archeologische verwachting’. Volgens het IVO (Inventariserend veldonderzoek) zouden hier sporen van menselijke activiteiten in de vorm van (jacht)kampen aangetroffen kunnen worden uit het Paleolithicum tot het vroege Neolithicum. Gangbare wapens uit die periode zijn vuurstenen pijlen, benen vishaken en gevlochten visfuiken. Attractiepark Toverland verzekert dat het onderzoek naar mogelijke sporen hiervan zorgvuldig zal worden uitgevoerd. De eerste boringen hebben niets opgeleverd. Verder onderzoek zal uitwijzen of de familiehoek ook al in april 2013 geopend kan worden.

Meer informatie: www.toverland.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *