Innovatie en duurzaamheid stadstoerisme centraal GDS-Forum en CityDNA herfstcongres

In oktober organiseert de historische stad Brugge het GDS-Forum en CityDNA Autumn Conference. Dit evenement is gericht op het transformeren van het stadstoerisme op het gebied van duurzaamheid en innovatie. Marketingprofessionals van over de hele wereld worden uitgenodigd om deel te nemen aan het evenement, die plaatsvinden van 15 tot 18 oktober 2024 in de stad. Deze gezamenlijke evenementen bieden een uniek platform voor marktleiders om innovatieve strategieën te verkennen en samen te werken aan duurzaamheidsinitiatieven in het toerisme.

Het thema van de evenementen, ‘Let Pigs Fly’, is gekozen om de conventionele benadering van stadstoerisme en de bezoekerseconomie op zijn kop. Het presenteert verhalen over het bereiken van het onmogelijke en het stimuleren van verandering. “Als hofmeesters van duurzaamheid en innovatie heet Brugge u van harte welkom als gastheer voor de CityDNA Autumn Conference & GDS-Forum”, zegt Dieter Dewulf, directeur en toerismemanager van Visit Bruges.

GDS-Forum: Innovatie en Samenwerking

Het GDS-Forum heeft een onconventionele ‘niet-conferentie’-aanpak en bevat interactieve workshops en samenwerkingssessies om deelnemers initiatieven te delen op gebied van sociaal-economische en ecologische veranderingen in steden en regio’s.

“Onze missie is om professionals op het gebied van toerisme en evenementen te voorzien van de mentaliteit, vaardigheden en toolsets om meer regeneratieve en veerkrachtige bestemmingen te creëren om te bezoeken, te ontmoeten en te leven”, zegt Guy Bigwood, CEO van GDS-Movement. “Het GDS-Forum biedt een uitzonderlijk platform voor professionals op het gebied van bestemmingsmarketing om betere praktijken uit te wisselen, het vermogen tot transformatieve verandering te cultiveren en zich energiek, krachtig en geïnspireerd te voelen.”

CityDNA Najaarsconferentie: technologie benutten voor duurzaamheid

De CityDNA Herfstconferentie zal zich verdiepen in het transformatieve potentieel van AI, stedelijke innovatie, duurzaam bestemmingsbeheer en de impact van zakelijke evenementen. Met themasessies waarin onderwerpen als voorspellende analyses, crisisbeheer en open-source-innovatie worden onderzocht, krijgen deelnemers inzicht in het benutten van technologie voor duurzame toeristische praktijken.

GDS-prijsuitreiking: uitmuntendheid vieren

Op woensdagavond zal de uitreiking van de prestigieuze GDS-Awards plaats vinden. De winnaars van dit jaar zullen bekend gemaakt worden in een speciale ceremonie die plaats vind in de historische Koninklijke Stadsschouwburg.

Meer informatie: Citydestinationsalliance.eu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *