Bomvolle agenda vakbeurzen en congressen recreatiesector

Wie kennis wil bijspijkeren over de recreatiesector kan de komende maanden zijn/haar agenda heel makkelijk vullen. Vanaf september zijn er weer volop vakbeurzen en congressen op het gebied van recreatie, toerisme, marketing, groenonderhoud, horeca, en nog veel meer. Een overzicht…

Vakbeurzen recreatie in Nederland

creavak logo8 – 10 oktober: RecreaVak, Neeltje Jans
Een nieuwe recreatie vakbeurs op de Oosterscheldekering in de unieke locatie “Neeltje Jans”. Recreavak is dé vakbeurs voor ontwerp, aanleg, bouw, inrichting en onderhoud van recreatie- en sportaccommodaties, vakantieparken, welness & health, attractieparken, horeca, gemeenten etc.
Meer informatie: www.escgoes.nl/recreavak-bezoekers.php

5 – 7 november: Recreatievakbeurs Hardenberg
Ruim tweehonderd exposanten tonen in Evenementenhal Hardenberg hun producten en/of diensten aan relaties, bezoekers en andere genodigden. Er worden zo’n 8000 bezoekers verwacht.
Meer informatie: www.evenementenhal.nl/hardenberg/beurzen/view/181/recreatie-vakbeurs

25 – 27 november: Recreatievakbeurs Gorinchem
Na het succes van afgelopen editie zal ook in 2013 Recreatie Vakbeurs tegelijkertijd plaatsvinden met Horeca Inspiratie Gorinchem 2013. Door het tegelijkertijd plaat laten vinden van deze beurzen worden verschillen aspecten uit de gehele vrijetijdsindustrie gecombineerd. Op 25 november wordt ook weer de Nationale Netwerk Lunch georganiseerd door Pleisureworld.
Meer informatie: www.evenementenhal.nl

Afgelopen jaren werd de ALV van de RECRON tegelijkertijd gehouden met een van de Recreatievakbeurzen in Hardenberg of Gorinchem. Op dit moment is de keuze van locatie en datum nog niet bekend.

Internationale vakbeurzen recreatie

13 september Surf Park Summit, Californië
Surfparken zijn een nichemarkt onder de attractieparken. In Nederland zijn op bescheiden schaal al enkele surfattracties geplaatst. Wie wil zien hoe je het ook groot kan aanpakken, die kan een reisje boeken naar Californië.
Meer informatie: www.surfparksummit.com

EAS euro attractions show logo 200(1)18 – 20 september: European Attraction Show (EAS), Parijs
Een beurs onder de vlag van de IAAPA, waar de laatste ontwikkelingen voor attractieparken en bezoekerscentra worden gepresenteerd. Naast de beurs is er ook een zeer uitgebreid kennisprogramma.
Meer informatie: www.iaapa.org/expos/euro-attractions-show-2013/home

24 – 26 september: Leisure Industry Week, Birmingham
Deze grote Britse vakbeurs beslaat zes deelsectoren van de recreatie-industry: Gezondheid & Fitness, Spelen en attracties, Zwembaden en Spa’s, Eten en drinken, Recreatieve faciliteiten en Sport.
Meer informatie: www.liw.co.uk

10 oktober: Annual National Conference of Visitor Attractions, Londen
Kennisuitwisseling van Britse bedrijve die te maken hebben met recreatief bezoek. Zowel commerciële bedrijven als non-profitorganisaties zijn hier welkom.
Meer informatie: www.vac2013.co.uk

22 – 25 oktober: FSB recreatie + Aquanale, Keulen
Een zeer grote recreatievakbeurs, goed bereikbaar vanuit Nederland (ook met de trein.) Met apparte hallen voor de zwembadbranche (aquanale)
Meer informatie: www.fsb-cologne.com

24 – 26 oktober: Theme Park and Resorts World Shanghai, China
Azië is de grootste groeimarkt op het gebied van attractieparken. Veel bedrijven uit de hele wereld willen hier dan ook graag aanwezig zijn. Daarnaast ontstaat er ook in China en andere Aziatische landen een nieuwe industrie rondom attracties. Dit biedt kansen op vernieuwing in de markt.
Meer informatie: www.opplandcorp.com/park/

18 – 22 november: IAAPA Attractions Expo, Florida
’s Werelds grootste vakbeurs, met bijbehorend congres voor de attractiesector. Vanuit Nederland wordt er vrijwel elk jaar wel een reis georganiseerd. (afgelopen jaren o.a. door Pleisureworld, Van Assendelft en Partners en de Recron.)
Meer informatie: www.iaapa.org/expos/iaapa-attractions-expo-2013/home

Kennis over specifieke doelgroepen

flyboard3 – 8 september: HISWA te water, Amsterdam
Is de watersporter voor u een interessante doelgroep? Ga deze dagen dan zeker even naar Amsterdam. Op de HISWA te water 2013 kunnen bezoekers op allerlei manieren kennismaken met de watersport of hun vaardigheden op het water uittesten of verbeteren. Ook kleinere vaartuigen komen in beeld; evenals wateractiviteiten voor kinderen.
Meer informatie: www.hiswatewater.nl

3 september: Workshop: Wie is de wellnessgast, Zutphen
Tijdens deze workshop presenteert Sauna en Wellness Nederland, samen met het Bureau voor Ruimte en Vrije Tijd, het onderzoek “Sauna en Wellness Beleving” en hoe u dit als ondernemer in de wellnessbranche kunt toepassen.
Meer informatie: www.saunaenwellnessnederland.nl

5 september: presentatie 50 plus marketing, Hilversum
Resultaten van het grootschalig onderzoek onder 50-plussers en hun waardering van print, online en televisieuitingen. Het onderzoek zal heten ’50-plusmarketing is een must – communicatie: de do’s en don’ts voor online, print en tv.’
Meer informatie: www.bindinc.nl

5 september: Cross Border Event, Houten
Hoe bereik je de buitenlandse klant? OP het cross border event komen bedrijven uit diverse branches bij elkaar om van elkaar te leren hoe zij omgaan met ‘zaken doen over de grenzen’.
Meer informatie: http://crossborderevent.com/

13 – 15 september: beurs Landleven, Arnhem
Maak kennis met de doelgroep die houdt van het buitenleven, groen het platteland. Authenticiteit is een belangrijk trend voor de recreatiesector en daar sluit deze beurs prima bij aan. Thema dit jaar is ‘Uit de streek’.
www.beleeflandleven.nl

13 – 15 september: Horse Event, Deurne
Een zeer specifieke doelgroep, waar in de recreatiesector nog (te) weinig rekening mee wordt gehouden. Al liggen er in diverse regio’s wel mooie ontwikkelplannen op de tekentafel
www.horse-event.nl

17 – 21 september: 50-plusbeurs, Utrecht
Is het nog nodig om uit te leggen dat deze snelgroeiende doelgroep, met veel vrije tijd en een gemiddeld hoger budget, interessant is voor de recreatiesector? De 50PlusBeurs is ’s werelds grootste evenement voor actieve plussers en biedt de 100.000 bezoekers 6 hallen met informatie, amusement en voordeel. Met 600 stands, workshops en presentaties.
Meer informatie: www.50plusbeurs.nl

20 – 22 september, Camperbeurs, Hardenberg
U laat zich toch niet uit het veld slaan door een teruglopende kampeermarkt? Juist onder de camperaars zit nog groei. Lees anders ook nog even de discussie op deze website over “De toekomst van de kampeersector “
meer informatie: www.evenementenhal.nl

26 – 27 september: Fitness en Wellness top, Rotterdam
Met name wellness is een markt waar een recreatiebedrijf prima op in kan spelen. Alle belanghebbenden voor een gezond(er) Nederland komen hier bij elkaar. De Fitness en Wellness Top informeert en inspireert door middel van de deelnemende exposanten, het congres en de meetingpoints.
Meer informatie: http://fwtop.nl/

26 september: Fitspiration, Utrecht (lekker gepland met voorgaand evenement!)
Op donderdag 26 september organiseren brancheorganisatie FGHS en branchevereniging Fit!vak samen met 8 leveranciers uit de fitnessbranche het meest inspirerende congres van het jaar.
Meer informatie: www.fitspiration.nl

20 – 22 september; second home, Utrecht
De beurs voor de tweede huisbezitter. De markt voor Nederlandse vakantiewoningen gaat volgens steeds meer insiders een zonnige toekomst tegemoet.
Meer informatie: www.secondhome.nl

26 – 29 september: Recreava, Assen
Bezoek deze nieuwe beurs in de TT Hall Assen. De Recreava richt zich op de kampeermarkt.
Meer informatie: www.recreava.nl

7 – 12 oktober: Week van de toegankelijkheid
Wilt u de doelgroep van uw bedrijf / organisatie verbreden? Maak dan werk van een verbeterde toegankelijkheid. Tijdens de week van de toegankelijkheid wordt volop werk gemaakt van toegankelijke activiteiten. Daar zitten ongetwijfeld praktische en inspirerende ideeën voor u bij.
Meer informatie: www.weekvandetoegankelijkheid.nl

11 – 13 oktober: Bike Motion Benelux
Bike MOTION Benelux is dé beurs waar fietsliefhebbend Nederland & België zijn hart ophaalt met alle previews voor het nieuwe seizoen. Nederland is fietsland bij uitstek. Ontdek hier de nieuwste trends.
Meer informatie: www.bikemotionbenelux.nl

19 – 20 oktober: Pearl Multicolor Event, Utrecht
Een beurs met een multiculturele insteek, over alles wat jonge vrouwen leuk vinden. Is dit een doelgroep die u wel eens wat beter wilt leren kennen? Een toelichting van de organisatrice: “De multiculturele doelgroep gaat heel vaak naar bungalowparken!  …vaak met hele families. De beurs is voornamelijk gericht op vrouwen. Daar is zeker nog ruimte voor leuke aanbiedingen en informatie over vakantie-activiteiten. Vooral met de kerst en Sinterklaas en vakantie in het vooruitzicht.”
Meer informatie: www.pearlevent.nl

Groen, inrichting en onderhoud

8 september, Gaafgroen, Alkmaar
Gaaf Groen is de leukste beurs aller tijden met biologisch tuinieren, vergeten groenten, kruiden, fruit & bloemen, oerkruiden, permacultuur, alternatieve energie, kleurrijke kleding, mooie spullen, puur natuur, duurzaam doe het zelf, groene kunst, (h)eerlijke proe verijen, fantastische boeken, zelfvoorzienend leven, boeiende bedrijven, lokaal voedsel, leuke beestjes, elfjes en kabouters, enthousiaste mensen & nog veel meer eigentijdse inspiratie.
Meer informatie: www.gaafgroen.nl

10 – 12 september, Groentechniek Holland, Biddinghuizen
Fabrikanten, agenten, importeurs, exporteurs, dealers, groothandelsbedrijven, uitgeverijen en overige dienstverleners die actief zijn op het gebied van aanleg en onderhoud van de groene ruimte.
Meer informatie: www.groentechniekholland.nl

25 september, Gazon Demodag, Eemnes
Ligt het gras op uw campingterrein er, na een zwaar seizoen, niet meer zo florisant bij? Kom dan eens kijken op de demodag. De laatste technieken op het gebied van grasonderhoud zijn hier voorhanden.
www.nationalegazondemodag.nl

25 september, interieurarchitectuur in leisure en hospitality
Interieurarchitecten Sara Rosenthal en Brenda van de Laan geven deze middag een lezing over hun visie over ontwerpen voor de sector ‘Leisure & Hospitality’.
Meer informatie: www.bni.nl

9 – 10 oktober, Dag van de Openbare Ruimte, Houten
‘Openbare ruimte’ doet vermoeden dat de beurs vooral is gericht op ambtenaren. Toch is er ook voor ondernemers nog veel te halen, met exposanten op het gebied van Verlichting, Groenvoorziening, Bestrating, Straatmeubilair, Speeltoestellen, Advies & Beheer, Landschapsarchitectuur & Ontwerp. De beurs heeft ook een interessant kennisprogramma.
Meer informatie: http://openbareruimte.nl

Marketing en organisatie

9 + 11 september: infosessies Aandacht (Apeldoorn en Waddinxveen)
Werken aan een golf van gastvriendelijkheid, die door Nederland gaat. Dat is het grote doel. Omdat het rendeert voor bedrijven. Omdat het werkplezier verhoogt. Maar vooral omdat het bijdraagt aan de manier waarop mensen in Nederland met elkaar omgaan. Het is niets nieuws. Wel is het juist nu het moment hier samen aan te werken.
Meer informatie: www.aandacht.nl

10 september: Horeca uitbesteden? Diessen (NB)
Tijdens de bijeenkomst komen verschillende ondernemers aan het woord en de diverse mogelijkheden worden tegen het licht gehouden. Er zijn 4 korte presentaties van een makelaar, recreatieondernemer, Koninklijke Horeca Nederland en Gastro Support (een bedrijf gespecialiseerd in beheer horeca outlets). De inleiding van KHN is door Christian Severijns, bedrijfsadviseur van KHN BedrijfsAdvies, over de voor- en nadelen van het zelf doen danwel uitbesteden van de horeca op uw bedrijf.
Meer informatie: www.recron.nl

26 september: Shopping Today, Almere
Hoe winkelt de consument van de toekomst? (E)commerce is topsport en ontwikkelt zich razendsnel. Kom daarom naar Shopping Today (voorheen Thuiswinkel Update) voor de nieuwste ontwikkelingen en grootste uitdagingen binnen (e)commerce en laat u inspireren. Het netwerkcongres voor iedere organisatie die B2C verkoopt bestaat uit een afwisselend dagprogramma met aansprekende plenaire keynote presentatie en parallelsessies.
Meer informatie: www.shoppingtoday.nl

27 november: Travel 13 in Brugge
Travel’13 is hét dagvullend congres over (online) toerisme in België. Na drie eerdere succesvolle edities kan een vervolg in 2013 niet uitblijven. Ook dit jaar komen uiteenlopende thema’s aan bod zoals online marketing, sociale media, mobiele applicaties, customer relationship management, ..
meer informatie: travel360

28 november: Travel Next congres
Het evenement voor marketeers in de reisbranche.
Meer informatie: www.travelnext.nl

Bekijk nog veel meer activiteiten (o.a. horecabeurzen) op www.pretwerk.nl/agenda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *