Bioscopen van Kinepolis nog lang niet terug op pré corona niveau

Kinepolis ontving in het derde kwartaal van 2022, 74,3% van de bezoekers ten opzichte van dezelfde periode in 2019. En dat cijfer werd ook nog eens positief beïnvloed door de expansie van de Groep sinds 2019. Het herstel van het bioscoopbezoek verliep beloftevol in de eerste helft van het jaar, maar had vervolgens te lijden onder een zwakker filmaanbod, een warme zomer en veel vrijetijdsalternatieven.

Kinepolis Leidschendam (Mall of the Netherlands)

Tot en met eind september, ontving Kinepolis in 2022 76,1% van de bezoekers ten opzichte van dezelfde periode in 2019.

Bestedingen per bezoeker wel hoopgevend

In het derde kwartaal stegen de bezoekergerelateerde opbrengsten sterker dan de
bezoekersaantallen tegenover dezelfde periode vorig jaar. Zowel de opbrengsten uit de verkoop van tickets (Box Office), als de opbrengsten uit de verkoop van dranken en snacks (In-theatre Sales, ITS) lieten per bezoeker een stijging zien.

De inkomsten uit nagenoeg alle andere businesslijnen – met name de opbrengsten uit B2B-activiteiten, schermreclame en vastgoed – stegen ten opzichte van dezelfde periode in 2021.

Lancering maandelijks lidmaatschap ‘Movie Club’ in België en Nederland

Kinepolis lanceerde eerder deze maand haar ‘Movie Club’-formule in België en Nederland. Wie toetreedt tot de club betaalt maandelijks een vast bedrag en geniet zo elke maand van film op het grote scherm en tal van andere filmvoordelen. De ‘Movie Club’-formule is gericht op zowel echte filmfans die wekelijks naar de bioscoop afzakken als klanten die vaker zouden willen genieten van een premium filmbeleving. In de prijs is maandelijks één filmbezoek inbegrepen, voor bijkomende bezoeken die maand betaal je standaard een voordeeltarief, wat ook steeds het geval is voor de
persoon die je meeneemt. Leden van de Movie Club genieten bovendien van een korting in de Kinepolis-shop en van exclusieve filminfo en promoties. Ze krijgen ook korting bij de aankoop van tickets voor een Kinepolis-evenement.

Over Kinepolis

Kinepolis weet de traditionele bioscoopervaring te verruimen tot een bredere wereld van film en entertainment, en biedt haar publiek maximale flexibiliteit in de keuze wanneer, waar en hoe van dit aanbod te genieten. Kinepolis heeft 20 bioscopen in Nederland (24.535 stoelen) en 11 in België (35.271 stoelen)

Bron en meer informatie: https://corporate.kinepolis.com/nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *