Eigenaar Henschotermeer (Ut) op zoek naar ondernemer

Landgoed Den Treek-Henschoten, de gemeente Woudenberg, gemeente Utrechtse Heuvelrug en de provincie Utrecht hebben op 6 april een samenwerkingsovereenkomst ondertekend over beheer, onderhoud en exploitatie van het Henschotermeer. Deze verantwoordelijkheid ligt nu nog, tot 1 januari 2018 bij de huidige huurder het Recreatieschap Utrechtse Heuvelrug, Vallei- en Kromme Rijn gebied. De eigenaar van het landgoed gaat op korte termijn voor de uitvoering op zoek naar een ondernemer.

Beheer en onderhoud vanaf 2018
Het Recreatieschap Utrechtse Heuvelrug, Vallei- en Kromme Rijn gebied, de huidige huurder van het Henschotermeer, wordt op 1 januari 2018 opgeheven en daarmee eindigt het huidige beheer en onderhoud van het Henschotermeer. Landgoed Den Treek-Henschoten is eigenaar van het Henschotermeer met omringend recreatieterrein. Het landgoed zal in de nabije toekomst een nieuwe private exploitant selecteren. Die zal het recreatieterrein gaan beheren en ontwikkelen, waarbij het uitgangspunt is dat het strand volledig vrij toegankelijk blijft en een ‘rondje om het meer’ mogelijk blijft.

Toekomstige exploitatie en beheer in kaart
In de ondertekende samenwerkingsovereenkomst zijn de mogelijkheden voor toekomstige exploitatie en beheer door de betrokken partijen in kaart gebracht. Tevens is afgesproken dat het Henschotermeer in de toekomst opengesteld blijft voor publiek. De huidige uitstraling van het meer en het boslandschap blijven behouden. Het terrein blijft dus openbaar toegankelijk, wel is het mogelijk dat de bezoeker in de toekomst om een bijdrage wordt gevraagd om de exploitatie en het beheer te kunnen bekostigen.

Toekomst recreatiegebieden
Met het tekenen van de samenwerkingsovereenkomst Henschotermeer ondersteunt de provincie Utrecht het ook in de toekomst toegankelijk houden van een duurzaam en voor bewoners en toeristen aantrekkelijk en toegankelijk recreatiegebied.

Bron: persbericht Provincie Utrecht

Meer informatie: www.dentreekhenschoten.nl (eigenaar van het gebied)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *