Beerze Bulten (boekingsgemak) en De Wildhoeve (toegankelijkheid) genomineerd voor ADAC Award

Dat Nederlandse campings in Duitsland nog altijd zeer goed staan aangeschreven blijkt wel uit het feit dat twee Nederlandse bedrijven zijn genomineerd voor een ADAC Camping Award. De Beerze Bulten verdient een nominatie in de categorie ‘Camping Booking’; De Wildhoeve wordt in het zonnetje gezet vanwege de inspanningen voor toegankelijkheid.

Beerze Bulten – Wikkelhuis

Elk jaar bekijkt de ADAC, op basis van aangereikte suggesties, de onderwerpen die het meest relevant zijn voor de campingsector. Dit jaar worden er Awards uitgereikt in de volgende vier categorieën:

 • Duurzaamheid en aandacht voor de omgeving
 • Aanpassingen aan demografie en toegankelijkheid
 • Innovatie en vooruitgang
 • ADAC Camping Booking Award.

In elke categorie worden drie Europese campings genomineerd

Een soepele boeking in het belang van consument en camping

De Beerze Bulten is genomineerd in de categorie ‘ADAC Camping Booking Award’. Daarin wordt gekeken naar de totstandkoming van een boeking en de online prestaties van het bedrijf. Dit aspect is voor recreatiebedrijven essentieel voor een efficiënte bedrijfsvoering, maar wordt ook door de vakantiegasten steeds kritischer bekeken. De nominatiecommissie van ADAC ligt toe: “De boekings- maar ook de annuleringscondities zijn bijzonder klantvriendelijke. We ervaren dat gebruikers van ons Pincamp-platform makkelijk en snel al hun wensen t.a.v. de boeking online kunnen realiseren. En dat wordt op prijs gesteld.”

Gerrit-Jan Hagedoorn, directeur van de Beerze Bulten, ziet de nominatie als erkenning voor de inspanningen: “Digitalisering staat bij ons altijd hoog op de agenda, hier zijn wij dan ook dagelijks mee bezig. De afgelopen jaren hebben wij hier samen met onze partners grote slagen in gemaakt en dat wordt gewaardeerd door onze gasten. De hoge mate van automatisering brengt ons servicelevel naar een hoger niveau en stelt ons in staat om extra aandacht te schenken aan de gast.”

Meer informatie: www.beerzebulten.nl

Een van die partners is Booking Experts, die o.a. verantwoordelijk is voor het online reserveringssysteem. Lars de Boer van Booking Experts ligt verder toe: “Wij zorgen er voor dat consumenten de campings makkelijk en snel kunnen vinden dankzij naadloze integraties met OTA’s zoals Pincamp. Dankzij deze realtime integratie is het aanbod altijd actueel en krijgt de vakantieganger een correcte en complete presentatie van het aanbod. Daarnaast kan elke gast betalen zoals hij wenst, doordat wij talloze internationale betaalmogelijkheden bieden en is de boeking eenvoudig in te zien en te wijzigen in een persoonlijke ‘mijn omgeving’. Ook na het boeken bieden wij automatisering aan voor soepele processen. Zo kunnen gasten dankzij kentekenherkenning automatisch inchecken en behoren lange rijen bij de check-in balie tot het verleden.”

Meer informatie: www.bookingexperts.com

In de categorie ADAC Camping Booking Award zijn ook genomineerd:

 • Camping Seeblick Toni (Austria)
 • Camping Čikat (Croatia)
Aangepast kindersanitair op De Wildhoeve

Toegankelijkheid en demografie; te gewoon om te vergeten

Inspelen op een andere samenstelling van de doelgroepen (o.a. vergrijzing), maar ook rekening houden met gasten die door fysieke beperkingen wat drempels ervaren. Het zou eigenlijk gewoon moeten zijn. ADAC Pincamp heeft dit jaar besloten om op zoek te gaan naar de pareltjes die op het gebied van toegankelijkheid als voorbeeld dienen voor andere bedrijven.

Ook op dit gebied werd één Nederlandse camping op de nominatielijst gezet: De Wildhoeve in Emst (Vlak bij Epe, op de Veluwe). Daarover schrijven de juryleden van ADAC: “Dit is een bijzonder kindvriendelijk park met ook diverse aangepaste voorzieningen voor kinderen. Families die een kind meenemen in een rolstoel ondervinden het gemak van de drempelloze omgeving en de breed toegankelijke speelvoorzieningen. Uit de feedback van de gasten blijkt ook dat het bijzonder wordt gewaardeerd dat het personeel goed op de hoogte is van toegankelijke bezienswaardigheden in de regio. Dat zorgt voor een extra plusje achter deze nominatie. Door tijdstippen in te stellen in het zwembad voor specifieke leeftijdscategorieën wordt goed rekening gehouden met de wensen van verschillende leeftijdsgroepen. “

René Zweers van De Wildhoeve noemt het ‘hartstikke leuk’ dat zijn camping is genomineerd: “Wij besteden veel aandacht aan voorzieningen voor mindervaliden, en dan vooral ook kinderen. We hebben bijvoorbeeld een speeltoestel dat ook voor kinderen in een rolstoel bereikbaar is; een speciale gethematiseerde kinder miva (zie foto) en dagelijks speciale openingstijden van ons binnenbad, exclusief voor mindervaliden, herstellende van een ziekte of mensen die anderszins kwetsbaar zijn.”

Meer informatie: www.wildhoeve.nl

In de categorie: ‘Inspelen op demografie en toegankelijkheid zijn ook genomineerd:

 • Campingplatz Haumühle (Germany)
 • Camping Salatà (Spain)

De overige nominaties:

Duurzaamheid en aandacht voor de omgeving

 • Fornella Camping & Wellness Family Resort (Italy)
 • Camping Beauregard Plage (France)
 • Camping The Quiet Site (Great Britain)

Innovatie en vooruitgang

 • Camping Le Sérignan Plage Nature (France)
 • Caravan park Sexten (Italy)
 • Camping & Resort Sanguli Salou (Spain)

Bron en meer informatie: www.pincamp.de

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *