Attractieparken Walibi België en De Valkenier (Valkenburg) voorlopig nog gesloten na wateroverlast

Attractieparken die tijdens de overstromingen onder water hebben gestaan, hebben nog een lange hersteltijd nodig. Vooral de technische installaties zijn niet zomaar weer op te starten. Na het verwijderen van de modder kan de schade pas echt worden vastgesteld.

Walibi België

Herstel heeft tijd nodig

In Nederland heeft attractiepark De Valkenier in Valkenburg zwaar geleden onder de wateroverlast. Bij Walibi Belgium (en het waterpark Aqualibi) kwam het water tot ruim een meter hoogte. Bij beide bedrijven wordt er op dit moment volop gewerkt aan het opruimen van de modder en het verwijderen van de beschadigde onderdelen. De Valkenier heeft al besloten om dit seizoen niet meer te heropenen. Bij Walibi Belgium is er nog veel onzekerheid over de rest van het seizoen.

Een woordvoerder van Walibi Belgium laat weten: “Een groot deel van onze attracties kwam onder water (max 1,20m)  te staan, waardoor elektriciteit, motoren en technische infrastructuur zwaar beschadigd zijn. Ook onze restaurants en shops werden zwaar getroffen. Gelukkig is er geen structurele schade aan de decors; er ligt overal een laag stof en modder en alles dient goed opgekuisd te worden. We dienen nu de technische infrastructuur te controleren, te herstellen en naar gespecialiseerde bedrijven te sturen voor vervanging…en dat neemt tijd in beslag.”

Meer informatie: www.walibi.be

Pretpark De Valkenier gaat dit seizoen niet meer open, zo val te lezen op hun Facebookpagina: “Helaas, ondanks het eerdere goede nieuws van deze week, moeten we aankondigen dat het Pretpark De Valkenier in 2021 niet meer open kan. Een technische keuring van de attracties en een nieuwe noodverordening gooien alsnog roet in het eten. Verschillende attracties blijken onderliggende technische en elektronische mankementen te hebben, veroorzaakt door het water. Er is teveel schade om in korte termijn te kunnen herstellen. Daarnaast blijkt er veel verontreinigd slib, een mengsel van o.a. rioolwater, frituurvet en chemische middelen, in het gebied rondom De Valkenier te zijn aangespoeld. Dit vormt een gevaar voor de volksgezondheid. Daarom zijn (op verzoek van de GGD) verschillende gebieden, waaronder het wandelgebied tegenover De Valkenier, meegenomen in een nieuwe noodverordening.”

Toegevoegd op 26-07-2021: Komt De Valkenier deze nieuwe tegenslag nog te boven?

Meer informatie: www.pretpark-de-valkenier.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *