ANWB Alarmcentrale: wintersport terug op niveau pre-corona

De ANWB Alarmcentrale ontving 955 meldingen van onfortuinlijke wintersporters met letsel tussen december 2021 en maart 2022. Nederlanders zijn weer massaal op vakantie naar de wintersportgebieden.

Bijna 9000 Nederlanders hebben zich bij de ANWB Alarmcentrale gemeld met autopech. Het aantal meldingen van Nederlanders uit de wintersportlanden is daarmee weer terug op het niveau van voor de coronapandemie, meldt de ANWB Alarmcentrale.

De voorjaarsvakantie was een drukke periode voor de ANWB Alarmcentrale met veel meldingen van Nederlandse wintersporters. Op dit moment zijn de coronamaatregelen in veel wintersportlanden versoepeld waardoor veel Nederlanders ongehinderd naar wintersportgebieden kunnen reizen. De condities waren dit jaar uitstekend met zonnig weer en een dik sneeuwdek in de Alpen. Maar liefst 141 wintersporters met ernstig letsel kwamen dankzij de hulp van de alarmcentrale met ambulance of ligtaxi terug naar huis.

De meeste meldingen van letsel bij de ANWB Alarmcentrale kwamen uit Oostenrijk, Frankrijk en Italië. Oostenrijk is nog steeds de populairste wintersportbestemming voor Nederlanders. Frankrijk is ook steeds vaker een favoriete bestemming. Dat was vooral in het begin van het wintersportseizoen. In die periode waren Duitsland en Oostenrijk nog beperkt toegankelijk, terwijl Frankrijk en Zwitserland grotendeels toegankelijk waren.

Bron en meer informatie: www.anwb.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *