Alle seinen op groen voor Floriade 2022 in Almere

De gemeente Almere, de Nederlandse Tuinbouwraad (NTR) en de International Association of Horticultural Producers (AIHP) hebben op 1 september j.l. drie overeenkomsten ondertekend. Hiermee is de komst van de Floriade Almere 2022 definitief.

floriade almereDe drie overeenkomsten kunnen nu getekend worden omdat de Almeerse gemeenteraad in juli van dit jaar haar definitieve akkoord op de plannen voor de Floriade heeft gegeven. Wethouder Henk Mulder van Almere: “Nu staan alle seinen op groen voor de Floriade. Er moet nog heel veel gebeuren en veel werk worden verzet: daar zijn we ons van bewust. Maar met de goedkeuring van het Masterplan begin juli en deze drie overeenkomsten vanavond, kunnen we doorpakken!”

Met de Nederlandse Tuinbouw Raad ondertekent Almere twee overeenkomsten, die betrekking hebben op het gebruik van het woord- en beeldmerk en de samenwerking. In de samenwerkingsovereenkomst wordt vastgelegd op welke manier de komende zeven jaar wordt gewerkt, hoe de zeggenschap is geregeld en wat de uitgangspunten daarvoor zijn. Nico Koomen voorzitter van de NTR: “Deze overeenkomst is de geschreven inbedding van het voornemen om de Floriade in 2022 samen tot een groot succes te maken. “

Om een wereldtuinbouwtentoonstelling van de hoogste categorie (A1) te mogen organiseren is de goedkeuring van de AIPH (International Association of Horicultural Producers) essentieel. De organisatie toetst of de geplande tentoonstelling voldoet aan de eisen die gelden voor de grote internationale wereldtentoonstellingen. In de overeenkomst met de gemeente Almere geeft de AIPH haar goedkeuring aan de Floriade 2022 als A1 Wereldtuinbouwtentoonstelling. Bernard Oosterom, vice president van de AIPH: “Dit is een geweldige manier om aan de wereld te laten zien wat groen doet en waartoe we als tuinbouwsector in staat zijn.“ Met de goedkeuring van de AIPH kan het Rijk nu de officiële aanvraag doen bij de BIE (Bureau International des Expositions) in Parijs. Een belangrijke stap op weg naar de Floriade Almere 2022.

Floriade Almere 2022 – Growing Green Cities
De Floriade Almere 2022 verbindt met haar thema Growing Green Cities de innovatieve kracht van de Nederlandse tuinbouw aan de groene stad Almere. De Floriade is geen eenmalig evenement, maar helpt Almere om versneld groener te worden. Een stad die zelf voedsel en energie produceert, water zuivert, afval hergebruikt en grotendeels zelfvoorzienend zal zijn. Want de Floriade is een laboratorium en een beleving ineen, waar de pracht en kracht van bomen, bloemen en planten centraal staan. Met de Floriade creëert Almere blijvend een innovatieve en duurzame stadswijk en een groene impuls voor de hele regio.

De kersverse organisatie presenteert zich binnenkort op twee ondernemersbeurzen. Wie kennis wil maken en meer wil weten over aanhaakkansen kan terecht op:
Het Flevo Zakenfestival (23 en 24 september)
De Streekparade (25 en 27 september)

Meer informatie: http://floriade.almere.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *