Achterhoeks Bureau voor Toerisme failliet

Dinsdag 31 juli jongstleden is op eigen verzoek voor het Achterhoeks Bureau voor Toerisme (ABT) het faillissement uitgesproken door de rechtbank in Zutphen. Vanwege verminderde opdrachten en inkomsten was een faillissement onafwendbaar. Twee ABT medewerkers verliezen hierdoor hun baan. De taken van het ABT worden overgenomen door een nieuwe toeristische organisatie voor de Achterhoek.

In 2007 werden al de mogelijkheden voor één nieuwe toeristische organisatie onderzocht in opdracht van de Achterhoekse gemeenten. Eind 2010 werd besloten om de plannen voor een nieuwe toeristische organisatie concreet te gaan uitrollen, op initiatief van Regio Achterhoek en de recreatieondernemers verenigd in VOA. Met de nieuwe toeristische organisatie willen de initiatiefnemers een aantal toeristische organisaties samenvoegen en door deze bundeling van kennis, kunde en middelen een grotere slagkracht en efficiëntie bewerkstelligen.

Met trots kijkt het Achterhoeks Bureau voor Toerisme terug op projecten die de organisatie afgelopen jaren heeft gerealiseerd zoals de “Achterhoekborden”, Wild Eten, Kamperen in de Achterhoek, de mobiele website, de diverse applicaties voor smartphones, de digitale toeristische touch screen schermen en projecten als Gezond Genieten, QR routes, Paardrijden in de Achterhoek en Geocaching.

De nieuwe toeristische organisatie zal de rol van het Achterhoeks Bureau voor Toerisme zo snel mogelijk overpakken en nieuwe projecten en activiteiten voor de Achterhoek gaan opzetten.

VVV Achterhoek
In de Achterhoek is ook de VVV Achterhoek actief. Deze organisatie is niet betrokken bij het faillissement. De toeristische informatievoorziening en de website www.achterhoek.nl blijven dus gewoon bereikbaar voor liefhebbers van de Achterhoekse streek en bezienswaardigheden.

Trend: minder geld voor regiopromotie
De afgelopen maanden zijn er op meerdere plaatsen toerisitsche promotie-organisaties gestopt met hun werkzaamheden. Vaak heeft dat te maken met keuzes die door gemeentes gemaakt worden i.v.m. bezuinigingen. Op deze website maakten wee onlangs al melding van: Veel VVV’s die in Oost Nederland gaan sluiten, en het toekomstperspectief van VVV’s in rurale gebieden

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *