Aap tokkelt van de Euromast voor pretpark in Uganda

Stichting Tjeko organiseerde op vrijdag 27 april een opmerkelijke actie om geld in te zamelen voor een attractiepark in Uganda. ! De vrolijke mascotte-aap Tjeko en 51 fun(d)raisers zijn van de Euromast naar beneden gesuisd.  Er is rond de 5000 euro opgehaald.

Tjeko is een project in Uganda, met als motto;  ‘elk kind moet kunnen spelen’. Tjeko is geen pretpark zoals we dat in Nederland kennen, maar wel een plek waar de kinderen een dagje onbezorgd kunnen spelen met bijzondere attracties. Het project zorgt ook voor werkgelegenheid; want voor de opbouw en het beheer worden locale mensen getraind en ingezet.

Initiatiefnemer Ferdi van den Berg: “We zijn erg blij met alle mensen die dit mogelijk hebben gemaakt, want ze bouwen hierdoor mee aan het grote geheel. Onze droom om zo veel mogelijk Ugandese kinderen een lach op het gezicht te brengen, ze volledig te laten genieten door een dag onwijze fun! Ze te stimuleren in hun creativiteit en samenspel. Ze even uit hun dagelijkse beslommeringen te halen en ze de mogelijkheid geven te dromen. Omdat elk kind recht heeft op kind-zijn.”

Met deze fundraise-activiteit is tevens het tokkel- en abseilseizoen geopend voor de Height Specialists en de Euromast, die de campagne ondersteunden.

meer informatie: www.tjeko.info

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *