Aangescherpte maatregelen België; dierenparken en vakantieparken dicht

Met ingang van dinsdagavond 3 november moeten alle vakantieparken en campings in België dicht. Dat geldt ook voor de dierentuinen. Pretparken en restaurants waren al op slot. Dat heeft de federale overheid bekend gemaakt op 30 oktober.

De maatregelen raken de toeristisch recreatieve sector hard. Dat is juist de sector waar mensen elkaar ontmoeten. Onderdelen uit het nieuwe maatregelenpakket die de toeristisch- recreatieve sector raken:

  • De vakantieparken en campings worden in hun integraliteit gesloten vanaf dinsdagochtend 3 november. In vakantieparken worden indoor- en outdooractiviteiten gestopt tot dan. Zwembaden, restaurants en bars worden gesloten. Maaltijden worden genuttigd in de vakantiehuisjes, per gezin.
  • Hotels en B&Bs blijven open, maar de restaurants en bars gaan dicht. Maaltijden worden genuttigd op kamer. Niet-essentiële winkels sluiten, maar kunnen wel afhaal en thuislevering organiseren van goederen die op voorhand werden besteld. Geen toegang tot de winkel bij afhaling.
  • Dierenparken sluiten.
  • De grenzen worden niet gesloten conform Europese afspraken, maar buitenlandse reizen worden ten stelligste afgeraden.
  • De herfstvakantie voor scholen wordt verlengd tot 15 november
  • Voor bedrijven die getroffen worden door de nieuwe maatregelen wordt er een aanvullende steunpaket georganiseerd.

Meer informatie: www.info-coronavirus.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *