Vrijdagmiddagblog! Vrijgezellen worden vaak vergeten

Het aantal vrijgezellen zal stijgen in de komende jaren is in vele trendrapporten te lezen. Op dit moment zijn er al bijna 3 miljoen vrijgezellen in Nederland. Toch richten de publieksattracties zich nog altijd grotendeels op gezinnen. Time for some changing?

Reisbranche speelt er lustig op in
Van dat grote aantal vrijgezellen geeft slechts 2% aan dat zij bewust vrijgezel zijn*. Er is dus nog een resterende 98% die open staat voor een relatie, maar om wat voor redenen dan ook de juiste partner niet tegen komt. De reisbranche is daar jaren geleden al goed in gedoken door single reizen te organiseren. Van stedentrips tot complete wereldreizen.

Single tussen de apen
Hoewel er dus een grote groep mensen is die alleen op vakantie gaat, ga je niet zo snel in je eentje naar een dierentuin of attractiepark. Meestal ga je met een groep vrienden die kinderen hebben. Vaak loopt er bij die groep een vrijgezel. Blijkbaar dus een type die wel van het gezinsleven houdt, maar niet de juiste liefde is tegen gekomen. Geef de vrijgezel een leuk bandje om en op die manier weet je wie je uit een groep kunt aanspreken. “Wat vind jij nou van die apen?” durf je dan sneller te vragen als je naast iemand staat die ook het bandje draagt.

Tuinieren doe je samen
Je kunt het nog veel breder trekken in de sector. Want als we de reclames mogen geloven, dan is tuinieren ontzettend romantisch. Samen met je karretje door de winkel heen en bloemetjes uitzoeken. Toch typisch dat tuincentra wel speeddates organiseren voor konijnen, maar niet voor hun verzorgers. Terwijl in mijn vriendenkring een groot aantal vrijgezellen een konijn heeft!

vrijdagmiddagblog_singlevrijetijd
Bron: 123RF

Denk eens buiten de vaste doelgroepen
De singles zelf denken al wel verder dan de publieksattracties. Op menig forum worden oproepen gedaan om mee naar het museum, dierentuin of attractiepark te gaan. Zelf organiseren deze singles nu activiteiten, terwijl ik denk dat je als vrijetijd gerelateerd bedrijf hier ook zeker een serieuze markt kunt bedienen. Ik sta er in ieder geval wel voor open, ik moet alleen nog een konijn kopen…

Tot volgende week!
Wil je meepraten over activiteiten voor singles in publieksattracties of een van de andere trends uit de vorige vrijdagmiddagblogs? Plaats op twitter of hieronder een reactie. Ook zijn tips over trends en nieuwe activiteiten in de vrijetijd altijd welkom. Mailen kan naar info@panterkist.nl.

Ruby Kramer PanterKist

 

*Bron: datingsite Lexa

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *