Vrijdagmiddagblog! Regels met een lach

Pas nu ik in Australië ben, besef ik hoe bot wij Nederlanders zijn in onze uitingen in hotels en attracties. In Nederland spreken we altijd in verboden. Terwijl we 9 van de 10 keer echt wel weten wat wel en niet mag. In Australië vertellen ze alles dat niet mag in een grap en dat werkt echt beter.

Lees ik het goed?
In het begin las ik de mededelingen twee keer, omdat ik eerst niet kon geloven wat er stond. Ik ben gewend aan saaie lange regels die altijd omschrijven wat niet mag. Humor wordt zelden gebruikt in Nederland, want we zijn tenslotte volwassen.

Backpackers United Sign
Picture made by Ruby Kramer

Positieve regels
Na twee maanden reizen denk ik er toch anders over. Doordat de mededelingen een positieve insteek hebben, merk ik dat ik de regels minder erg vind om na te komen. Hoewel ik al 100x heb gelezen dat ik geen btw-brieven of een goudvis door de wc mag spoelen, blijf ik het briefje aan de muur lezen. Ook de 4 regels om je eigen afwas te doen, toveren elke keer een glimlach op mijn gezicht.

RoyalBotanicGarden
Picture made by Ruby Kramer

Knuffel met bomen
Het mooiste voorbeeld tot nu toe vond ik in de Botanische tuinen in Sydney. Daar schrijven ze dat je juist op het gras mag lopen en zelfs met bomen mag knuffelen. Nergens staat dat je papier in de prullenbak moet gooien en toch is dit park brandschoon. Geen vernielingen of buitensporig gedrag. En in Melbourne vragen ze je altijd vriendelijk via briefjes om deuren te sluiten of je backpack te openen bij binnenkomst.

Fritzroy sign
Picture made by Ruby Kramer

Tot volgende maand!
Ik ben voor meer humoristische regels in Nederland. Ze dekken dezelfde lading, maar komen beter over. Vertellen wat je wel mag is veel leuker dan er steeds op gewezen worden wat niet mag! Heb jij ook leuke voorbeelden van positieve vermeldingen, deel ze op twitter. Het volgende blog gaat over stijlbreuk…benieuwd wat dat is? Laatste vrijdag van mei online! Tot dan.

Ruby Kramer – PanterKist (PantherBox)

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *