Vrijdagmiddagblog! PanterKist pakt de backpack

PanterKist vertrekt in 2014 naar Australië! Na de afgelopen vijf jaar te specialiseren in de souvenirs bij Nederlandse, Belgische en Duitse publieksattracties, is het tijd voor iets groters. PanterKist goes down under!

Waarom krijgen we zo weinig nieuws?
Toen ik zes was zei ik vol trots tegen mijn ouders dat ik later naar de kangoeroes zou gaan. Tijdens mijn hbo studie vroeg ik in de klas waarom wij geen boeken kregen over verkooptechnieken en trends uit Australië. En vandaag de dag vraag ik mij af waarom wij zo weinig nieuws krijgen vanuit de retail en vrijetijdssector uit Australië en Nieuw-Zeeland.

tumblr_mmh1qxPrcJ1rax7lwo1_500[1]

Backpackers zorgen voor welvarende economie
Met jaarlijks alleen al 45.000 Nederlandse backpackers (2012), lijkt het mij een van de meest interessante landen qua toerisme. Hoe verleid je een backpacker die niet te veel mee kan nemen, toch om iets te kopen? Gemiddeld geven backpackers €4.500,- uit tijdens hun reis door Australië. De economie vaart daar wel bij, want het levert ongeveer 2,5 miljard euro per jaar op. De meeste backpackers blijven 78 nachten in Australië en betalen voor een overnachting ongeveer €62,-.

In backpackers-land heerst ook crisis
Echter heeft de ‘backpackindustrie’ het lastig. De Australische dollar is flink gestegen en natuurrampen worden heftiger. Drie op de negen toeristische excursiebureaus moet sluiten, doordat er steeds minder backpackers naar Australië gaan. Vooral de Engelse backpackers blijven thuis.
Ik als Nederlandse backpacker trek mijn stoute bergschoenen aan en ga die kant op! PanterKist verruilt haar kantoor voor een woestijn, haar verkooptrainingen voor een jackeroo-training en haar Nederlandse souvenirwinkels voor Australische souvenirwinkels.

tumblr_mmh2wei1iC1rax7lwo1_1280-e1376162533771[1]

Advies kan nog tot eind februari!
Wil jij nog advies aan PanterKist vragen over jouw winkel? Dat kan gewoon nog! Tot eind februari 2014 kun je PanterKist benaderen voor een informatiegesprek op jouw locatie waarin wordt aangegeven welke veranderingen je kunt doorvoeren om de winkel rendabeler te laten functioneren. Dus wacht niet te lang en mail naar info@panterkist.nl als je graag nog een verbeteringscheck wilt. Ook is PanterKist 11 december 2013 aanwezig op de Leisure Boulevard en kun je daar om tips vragen.

Tot volgende week!
En de blogs? Die zullen vanaf maart maandelijks online komen. PanterKist is reuze nieuwsgierig wat zij voor trends en ontwikkelingen tegen gaat komen binnen de vrijetijdssector ‘down under’ en deelt dat graag met jou als lezer. Tot die tijd gewoon het oude vertrouwde Vrijdagmiddagblog, met volgende week als onderwerp ‘Flaspacking’. Reacties kun je op de twitter, facebook of hieronder achterlaten. Tot volgende week!

Ruby KramerPanterKist

tumblr_mn3vh8dUIH1rax7lwo1_500[1]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *