In Canada wordt al gewerkt aan de tweede generatie retailtainment

Waar in Nederland de de retailtainment-trend nog in de kinderschoenen staat, is er in Canada al sprake van een doorontwikkeling naar een volwaardig pretpark in een shopping mall. In Quibec is recent het indoor attractiepark Mega Parc vernieuwd, gevestigd in winkelcentrum ‘Galleries de la Capitale Mall’.

Zie ook: Aanpassing wetgeving nodig voor doorontwikkeling retailtainment

Attracties voor een breed publiek

In de vernieuwde attractiepark, waarin 34 miljoen is geïnvesteerd, zijn o.a. 14 nieuwe en vier opgeknapte attracties geplaatst. Gezien de brede doelgroep van de shopping-mall is ook het aanbod aan attracties afgestemd op een breed publiek; van peuters en jonge kinderen, tot tieners en volwassenen. Het onderscheid wordt gemaakt door de verschillende niveaus van adrenaline die een attractie oproept.

Opvallende attracties zijn o.a. het spaakloze reuzenrad en enkele spectaculaire rollercoasters. De 225 meter lange ijsroute die door het park loopt is meteen de langste recreatieve schaatsbaan van Canada.

Relatie leisure – retail

Stéphan Landry, General Manager van de shopping mall. “Dit wordt een unieke ervaring voor de regio, maar we verwachten met dit vernieuwde aanbod ook aantrekklijker te worden voor toeristen die van verder weg komen. Het is een meerwaarde voor het toeristisch aanbod in de regio. We bieden een slecht weer attractie die de regio nog aantrekkelijker maakt.”

Bradley Jones, Head of Retail van de Oxford Properties Group (projectontwikkelaar) voegt daar aan toe: “Met de niewe opzet van Mega Parc in het winkelcentrum herdefinieren we de hele klantervaring van Galleries de la Capitale. Voorheen was het een winkelcentrum waar ook nog wat te doen is. Nu is het een recreatieve bestemming geworden waar je attracties van hoog niveau kunt vinden, temidden van een aanbod van mode, lekker eten en entertainment. Het zijn allemaal belevenissen die je niet online kunt vinden, en daar profiteert het winkelaanbod van mee.”

De herontwikkeling van Mega Parc heeft ook gevolgen voor de openingstijden van de attracties. Die blijven nu langer open.

meer informatie: www.mega-parc.com/en/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *